Domovská stránka > C > Co Je Titulní List?

Co je titulní list?

titulní list. Hlavní vstupní list v knize, obsahující základní údaje o dokumentu.

Přečtěte si více

Co je to rejstřík v knize?

prvek rámcových částí knih sloužící stejně jako obsah k rychlejší a snadnější orientaci v textu. Nazýval se „Index operis“, „Pravidlo“, „Register“, „Syllabus rerum memorabilium“, „Summa“ nebo „Ukazatel“. Rejstřík lze dnes využít jako velmi dobrou pomůcku pro sledování úplnosti knihy. Pokud jde o to, co má být v tiráži? Stránka by měla obsahovat jméno autora a název knihy. Vydavatelsk/ záznam VětŠinou se umisťuje na následující (sudou) stranu za títul. Může obsahovat seznam spolupracovníků, kteří se na knize podíleli, uvádí vlastníky autorských práv (copyright), povinně uvádí ISBN.

A další otázka, co obsahuje kniha?

Kniha je sešitý nebo slepený svazek listů (arch papírů). Každá kniha má konstrukční části: knižní blok, hřbet, předsádka, přídeští, desky, ořízka, obálka, přebal, klopa přebalu, kapitálek. Co je to publikace? Cizí slovo publikace či publikování, česky zveřejnění či vydání, označuje uvedení nějaké informace, textu či zprávy ve známost, nejčastěji v tisku nebo na internetu. Příkladem je publikace výsledků vědeckého výzkumu nebo publikování nově platných právních norem ve Sbírce zákonů.

Jak se tvoří kniha?

Pojďme se tedy podívat na to, jak může celý ten proces vypadat, pokud se rozhodnete knihu vydat pod nakladatelstvím.

  • 1) KONTAKTOVÁNÍ VHODNÉHO NAKLADATELE. Dílo je dopsáno.
  • 2) NADŠENÍ ZE ZÁJMU O RUKOPIS STŘÍDÁ ROZČAROVÁNÍ Z KOREKTUR A REDAKCE.
  • 3) TEĎ UŽ JE TO V RUKOU NAKLADATELSTVÍ!
  • ZÁVĚREM.
Co je to elektronická kniha? E-kniha. Elektronická kniha je digitální verze klasické papírové knihy určená pro čtení ve specializovaných čtečkách, tabletech, chytrých mobilních telefonech nebo počítačích.

A další otázka, co je to titul?

Titul (latinsky titulus , česky hodnost) může být: profesní titul, hodnost, funkce, např. profesor, ministr, prezident, mistr apod. akademický titul – titul získaný po absovování studia na vysoké škole apod. Tak co je přídeští? Přídeští homonymum označující jednak samotnou vnitřní stranu knižní desky (angl. inside cover, fr. plat intérieur, něm.

Jak vytvořit obal knihy?

Jak připravit obálku knihy?

  1. Obálka knihy, nebo potah desek knihy, vychází vždy z rozměru bloku knihy, počtu stran a zvoleného papíru.
  2. V případě, že je přiděleno ISBN, mělo by se počítat s umístěním EAN čárového kódu na zadní straně obálky.

By Meredi Ernsberger

Co je titul Mgr a? :: Jak se nazývá poslední stránka knihy?
Užitečné odkazy