Domovská stránka > J > Jak Funguje Vdsl?

Jak funguje VDSL?

VDSL nebo VHDSL (anglicky Very High Speed DSL) je DSL technologie umožňující rychlejší datový přenos přes existující telefonní vedení (plochý nekroucený kabel nebo kroucená dvojlinka), což zjednodušuje její nasazení, protože není nutné pokládat nové kabely.

Přečtěte si více

Jak pripojit VDSL?

Jak vše zapojit a propojit

Rozbočovat se zapojí do telefonní zásuvky pomocí jednoho telefonního kabelu (2) a do jedné ze zdířek rozbočovače se zapojí telefon (1), do druhé ADSL/VDSL modem (3). V dalším kroku propojte ADSL/VDSL modem s počítačem pomocí ethernetového kabelu (5) nebo popřípadě USB kabelu (4).
Jaký router pro VDSL? V případě modemu pro VDSL musí modem podporovat rychlosti, které umožňuje váš tarif pro připojení k internetu. Pro nejrychlejší VDSL s rychlostí až 250 Mbit/s musí modem podporovat VDSL profil 35b (ITU G. 993.2). Podívejte se na podrobné informace k nastavení vlastního modemu.

Jak zjistit jestli mám ADSL nebo VDSL?

Tuto informaci najdete na typovém štítku samotného modemu, který bývá nalepený na spodní straně modemu. Co je to ADSL modem? DSL modem (anglicky Digital Subscriber Line Transceiver) je technologie, která umožňuje vysokorychlostní přenos dat na běžných telefonních linkách s krouceným párem kabelů. Stručně řečeno, modem s routerem převádí linku DSL na ethernetové připojení a přímo sdílí bezdrátovou síť.

Když to vezmeme v úvahu, co je bonding vdsl?

Co to tedy VDSL bonding je? VDSL bonding je nejmodernější technologií, která umožňuje zrychlit internet za pomocí zařízení nazývaného jako Terminátor. Toto zařízení dokáže spojit tok dat ze dvou linek, čímž znásobuje koncovou přenosovou rychlost. Můžete se také zeptat, jak funguje bonding? Od roku 2020 je novou možností nejrychlejšího VDSL internetu VDSL bonding. To v praxi znamená vedení internetu místo po jednom páru po párech dvou, tedy celkem 4 drátech. U koncového klienta pak dochází ke spojení těchto dvou linek do jedné formou zapojení speciálního modemu, takzvaného Terminátoru.

Můžete se také zeptat, co je to xdsl?

Co je to xDSL? Jedná se o společné označení pro technologie využívající telefonní vedení pro připojení k internetu (ADSL, ADSL2, VDSL, VDSL2, VDSL2 35b). xDSL internet není podmíněn funkční (placenou) telefonní linkou. Jak se pripojit k modemu? Kabel zapojte k síťové kartě vašeho PC a druhý konec připojte do žlutého konektoru na modemu označeného LAN (obvykle máte na výběr LAN1 až LAN4). Teď už máte vaše PC a modem kompletně zapojené. Modem můžete zapnout tlačítkem Power a úspěšně se připojit k internetu.

Jak pripojit pevný internet?

Doma se připojujete díky modemu přes kabel nebo bezdrátově přes Wi-Fi. Jeho výhodou je stabilní rychlost. Pevný internet nemá žádné datové limity. Podle vzdálenosti od ústředny můžete využít buď rychlejší VDSL, nebo o něco pomalejší ADSL variantu připojení.

By Jorgensen Akbar

Jak zapojit Bonding? :: Jak vypočítat rychlost psaní všemi deseti?
Užitečné odkazy