Domovská stránka > C > Co Je Pevný Internet Vdsl?

Co je pevný internet VDSL?

VDSL nebo VHDSL (anglicky Very High Speed DSL) je DSL technologie umožňující rychlejší datový přenos přes existující telefonní vedení (plochý nekroucený kabel nebo kroucená dvojlinka), což zjednodušuje její nasazení, protože není nutné pokládat nové kabely.

Přečtěte si více

Co je to ADSL modem?

DSL modem (anglicky Digital Subscriber Line Transceiver) je technologie, která umožňuje vysokorychlostní přenos dat na běžných telefonních linkách s krouceným párem kabelů. Stručně řečeno, modem s routerem převádí linku DSL na ethernetové připojení a přímo sdílí bezdrátovou síť. Může se také zeptat, jak pripojit vdsl? Jak vše zapojit a propojit

Rozbočovat se zapojí do telefonní zásuvky pomocí jednoho telefonního kabelu (2) a do jedné ze zdířek rozbočovače se zapojí telefon (1), do druhé ADSL/VDSL modem (3). V dalším kroku propojte ADSL/VDSL modem s počítačem pomocí ethernetového kabelu (5) nebo popřípadě USB kabelu (4).

Jak zjistit typ připojení?

Někdy se dá leccos zjistit tímto:Win+R - cmd - Enter - tracert www.seznam.cz - Enter. Budou-li zařízení v cestě mít smyslupná jména, možná to napoví. Co je to WAN? Wide Area Network (WAN) (česky rozlehlá síť) je v informatice počítačová síť, která pokrývá rozlehlé geografické území (například síť, která překračuje hranice města, regionu nebo státu). Největším a nejznámějším příkladem sítě WAN je síť Internet.

A další otázka, co to je pevný internet?

Jde o pevné připojení přes kabely telefonního vedení nebo optické kabely. Doma se připojujete díky modemu přes kabel nebo bezdrátově přes Wi-Fi. Jeho výhodou je stabilní rychlost. Pevný internet nemá žádné datové limity. Jak vybrat VDSL router? Rychlost připojení

V rozmezí této vzdálenosti můžete vybírat VDSL modemy, jestliže se nacházíte ve větší vzdálenosti, jsou doporučovány spíše ADSL modemy. Průměrná rychlost připojení u ADSL modemů je cca 5 Mbit/s. Průměrná rychlost VDSL modemu je cca15 Mbit/s. Poskytovatelé většinou nabízí rychlost od 20 – 40 Mbit/s.

Co je to xDSL?

Co je to xDSL? Jedná se o společné označení pro technologie využívající telefonní vedení pro připojení k internetu (ADSL, ADSL2, VDSL, VDSL2, VDSL2 35b). xDSL internet není podmíněn funkční (placenou) telefonní linkou. Co je DSL ADSL? ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) je asymetrická digitální linka. Její rychlost je ve směru k uživateli (stahování, download, downstream) vyšší než rychlost směrem od uživatele (odesílání, upload, upstream). Ostatní typy linek řešených přes DSL mohou být totiž, na rozdíl od ADSL, symetrické.

Tak jaký je rozdíl mezi routerem a modemem?

Stručně řečeno, váš směrovač vytváří síť mezi počítači ve vaší domácnosti, zatímco modem připojuje tuto síť - a tedy i počítače v ní - k internetu. Když se připojujete k Wi-Fi, opravdu se připojujete k routeru, který předává provoz mezi internetem a počítačem.

By Kornher Pannu

Jaký modem pro T Mobile? :: Co je to VDSL2?
Užitečné odkazy