Domovská stránka > J > Jak Zjistit Jestli Mám Adsl Nebo Vdsl?

Jak zjistit jestli mám ADSL nebo VDSL?

Tuto informaci najdete na typovém štítku samotného modemu, který bývá nalepený na spodní straně modemu.

Přečtěte si více

Pokud jde o to, co je na internetu?

Pojem Internet (složenina předpony inter vyjadřující vztah mezi, a anglického net označujícího síť) se v tomto případě vysvětluje jako celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, které propojují takzvané síťové uzly. Uzlem pak může být počítač nebo zařízení se speciální síťovou funkcí, například router. Jaký modem pro O2 internet? Velmi výkonný nový ADSL/VDSL2 modem podporující linky od O2, T-Mobile i Vodafone s podporou VDSL2 až 100Mbit/s (VDSL2 17a). Obsahuje 4x LAN, 1x WAN, 1xDSL, Wi-Fi ve verzích 802.11a/b/g/n/ac pro frekvence 2,4 a 5 GHz s rychlostí až 1300 Mbit/s.

Může se také zeptat, co znamená pevný internet?

Jde o pevné připojení přes kabely telefonního vedení nebo optické kabely. Doma se připojujete díky modemu přes kabel nebo bezdrátově přes Wi-Fi. Jeho výhodou je stabilní rychlost. Pevný internet nemá žádné datové limity. Může se také zeptat, jak pripojit vdsl? Jak vše zapojit a propojit

Rozbočovat se zapojí do telefonní zásuvky pomocí jednoho telefonního kabelu (2) a do jedné ze zdířek rozbočovače se zapojí telefon (1), do druhé ADSL/VDSL modem (3). V dalším kroku propojte ADSL/VDSL modem s počítačem pomocí ethernetového kabelu (5) nebo popřípadě USB kabelu (4).

Může se také zeptat, jak zapojit modem zyxel vmg3312 t20a?

Pomocí ethernetového (síťového) kabelu propojte modem se svým počítačem. Jeden konec zapojte v modemu do výstupu „LAN1“, „LAN3“ nebo „LAN4“ a druhý konec do „LAN“ zdířky svého počítače. Do internetového prohlížeče zadejte adresu http://10.0.0.138/. Zobrazí se vám okno pro přihlášení do konfigurace modemu. Můžete se také zeptat, jak vybrat modem vdsl? Rychlost připojení

V rozmezí této vzdálenosti můžete vybírat VDSL modemy, jestliže se nacházíte ve větší vzdálenosti, jsou doporučovány spíše ADSL modemy. Průměrná rychlost připojení u ADSL modemů je cca 5 Mbit/s. Průměrná rychlost VDSL modemu je cca15 Mbit/s. Poskytovatelé většinou nabízí rychlost od 20 – 40 Mbit/s.

Tak jak vybrat dsl modem?

Vždy platí, že vybírat byste měli s ohledem na smlouvu s poskytovatelem internetu. Jestliže jste se rozhodli pro rychlost 25 Mbit, je naprosto zbytečné kupovat modem podporující 600 Mbit. Vždycky totiž dostanete pouze tolik, kolik si zaplatíte bez ohledu na maximální výkonnost zařízení. Jaký VDSL modemy pro O2? Prémiový výkonný VDSL modem ZyXEL VMG8924-B30A pro pevné linky od O2, T-Mobile i Vodafone (všechny mají stejného poskytovatele CETIN) Podrobnější informace o modemu můžete získat i na stránkách O2: https://www.o2.cz/osobni/podpora/nastaveni-zyxel-vmg8924-b30a Modem není potřeba již nijak nastavovat.

Co je bezdrátové připojení k internetu?

Připojení k internetu na bezdrátové síti (Wi-Fi) funguje na principu přenosu dat vzduchem. Tato technologie umožňuje levné, ale přitom stabilní rychlé připojení všude tam, kde není dostupná optická internetová síť.

By Edward Spannbauer

Co jsou logické operátory? :: Co je to xDSL?
Užitečné odkazy