Domovská stránka > C > Co Je Nfc V Telefoně?

Co je NFC v Telefoně?

NFC je bezdrátová technologie umožňující rychlou a zabezpečenou výměnu dat na vzdálenost do 4 cm. Podporuje ji řada chytrých telefonů (těmto zařízením tím pádem můžeme říkat NFC mobily) a tabletů, přičemž díky velmi krátké vzdálenosti je bezpečná a není vyžadována jejich identifikace.

Přečtěte si více

Jak nastavit NFC v telefonu?

Zapnutí NFC (Near Field Communication)

  1. V telefonu otevřete aplikaci Nastavení.
  2. Klepněte na Připojená zařízení Předvolby připojení NFC.
  3. Zapněte možnost Používat NFC.
Jak zjistit NFC? Krok 2: Zjištění technologie NFC v telefonu
  1. Otevřete Nastavení .
  2. Do pole Prohledat nastavení zadejte „NFC“.
  3. Klepněte a zapněte NFC. Pokud nemůžete funkci NFC najít, s vaším telefonem nelze platit bezkontaktně.

Jak se plati mobilem?

V obchodě, kde přijímají platby mobilem, stačí zařízení (telefon nebo chytré hodinky) přiložit k bezkontaktnímu terminálu a je hotovo. Pokud hodnota nákupu při platbe pomocí Google Pay převýší 500 Kč, bude potřeba odemknout telefon pomocí PINu, hesla, zámku, otisku prstu nebo skenu obličeje. Jak se platí GoPay? Do rozhraní platební brány zadá údaje platební karty – číslo karty, datum platnosti a opíše CVC kód ze zadní strany karty. Platbu pak zákazník potvrdí – zmáčkne tlačítko Zaplatit. Systém GoPay obdrží požadavek na platbu a následně posílá požadavek na schválení platby do autorizačního centra.

Co je NFC v hodinkach?

NFC (Near Field Communication) je moderní bezdrátová technologie určená k rychlému přenosu dat mezi dvěma zařízeními. Hlavní výhodou je rychlé a snadné používání. Chytré hodinky s NFC čipem stačí k druhému zařízení pouze přiložit na vzdálenost až 4 cm a systém provede vše za vás. Co znamená NFC na kole? NFC je zkratka pro “Near Field Communication” a podle Wikipedie jde o “modulární technologii radiové bezdrátové komunikace mezi elektronickými zařízeními na velmi krátkou vzdálenost (do 4 cm) s přiblížením přístrojů.” V podstatě je to tedy způsob, jakým váš telefon může bezdrátově komunikovat s jiným zařízením ve své

Jak funguje NFC prsten?

Když máte virtuální kartu dobitou, můžete konečně přidat do aplikace prsten, a to přes funkci NFC Wearable, což je označení pro bezkontaktní nositelnou elektroniku. Prsten má na sobě aktivační kód, kterým ho do "peněženky" aplikace zanesete a nastavení uložíte. Jak aktivovat NFC? Zda Váš telefon podporuje NFC zjistíte z technické specifikace nebo ze systémového nastavení přímo v mobilu, kde byste měli najít přepínač NFC. Při zapnuté funkci NFC pak stačí přiložit k platebnímu terminálu mobil a proběhne platba.

Jak nastavit placení mobilem airbank?

Platby mobilem si snadno zdarma zapnete: V mobilní aplikaci Menu / Služby / Karty a nálepky Otevřete si detail karty a zvolte Přidat do Google Pay. Půjde to ale jen s telefonem, který NFC podporuje. S Google Pay můžete také vybírat z bezkontaktních bankomatů a kontrolovat zůstatek…

By Colby Corgiat

Jak nastavit platbu telefonem? :: Jak se dostat do záložek?
Užitečné odkazy