Domovská stránka > J > Jak Se Jmenuje Japonske Pismo?

Jak se jmenuje japonske pismo?

K zápisu japonštiny se používají tři znakové systémy: kandži (漢字) – upravené čínské znaky (logografické písmo), každý znak reprezentuje význam, respektive kořen slova. hiragana (ひらがな) – slabičné písmo, používá se mimo jiné místo (chybějících) znaků kandži, pro přípony a další gramatické jevy.

Přečtěte si více

Může se také zeptat, co odděluje japonsko od ostatní asie?

日本国, Nihonkoku/Nipponkoku) je stát ve východní Asii, v Tichém oceánu. Na západě ho Korejský průliv odděluje od pobřeží Koreje, Japonské moře ho odděluje od Severní Koreje a Ruska. Tak jaký je rozdíl mezi hiraganou a katakanou? Obě abecedy se svým systémem a řazením velice podobají, liší se však způsobem užití. Odlišný je i původ obou abeced: hiragana vznikla zjednodušením celých znaků kandži, kdežto katakana vychází pouze z částí jednotlivých znaků kandži.

Jak se mluvi v Japonsku?

Japonština je úředním jazykem na japonských ostrovech, posledním císařství na světě. Je mateřštinou pro přibližně 127 milionů obyvatel Japonska a řadí se tak do první desítky nejpoužívanějších jazyků na Zemi podle počtu mluvčích. Jak se řekne japonsky Ahoj?

Ahoj!Yaa. *1 やあ。
Dobré ráno!Ohayou gozaimasu. おはようございます。
Dobrý večer!Konbanwa こんばんは。
Jak se máš?Ogenki desuka? お元気ですか?
Děkuju (mnohokrát)!Arigatou! *2 ありがとう!

Co je kanji?

Kandži, (japonsky: 漢字) je znakový systém používaný pro zápis japonštiny. Vyvinul se z čínských znaků, které přišly do Japonska společně s buddhistickými texty. V současné japonštině se používá v kombinaci s hiraganou a katakanou. Můžete se také zeptat, kolik má japonština abeced? Základní slabiky

Základních znaků je u obou abeced 46. Slabiky jsou vždy kombinácí souhlásky a samohlásky.

Podle toho, co se dovazi z japonska?

Asi 84% japonské energie se dováží z jiných zemí. Japonsko je největším světovým dovozcem zkapalněného zemního plynu, druhým největším dovozcem uhlí a třetím největším dovozcem čisté ropy. Co vyvazi Japonsko? Japonské strojírenství tvoří necelou pětinu všech vývozů. Japonsko vyváží v této kategorii především generátory, počítače a jejich součásti či polovodiče. Zatímco výroba generátorů či polovodičů meziročně klesla skoro o pětinu, výroba počítačů zaznamenala desetiprocentní nárůst.

Může se také zeptat, co se těží v japonsku?

Průmysl Japonska. Japonsko má málo nerostných surovin a podíl těžby na národním důchodu je mizivý. Z paliv je nejdůležitější těžba uhlí na Hokkaidu a Kjúšú, která však i přes státní dotace, v důsledku špatných geologických podmínek a vysokých nákladů, nestačí mezinárodní konkurenci. Domácí spotřebu nekryje ani z 10 %.

By Lazar

Kdy se používá katakana? :: Jak napsat ò?
Užitečné odkazy