Domovská stránka > J > Jak Udělat V Excelu Deleno?

Jak udělat v Excelu Deleno?

Dělení čísel v buňce

K tomuto úkolu použijte aritmetický operátor / (lomítko). Pokud třeba do buňky napíšete =10/5, zobrazí se v buňce 2. Důležité informace: Před tím, než do buňky napíšete čísla a operátor /, nezapomeňte do buňky zadat rovnítek(= ). v opačném případě Excel interpretuje, co napíšete jako datum.

Přečtěte si více

Jak se dělá mocnina v Excelu?

Pro mocniny můžeme v Excelu využít vzorec, do kterého umístíme zvláštní symbol pro mocnění. Jedná se o symbol ^ (stříška), napíšeme ji kombinací kláves levý ALT + 94 na numerické klávesnici nebo na anglické klávesnici SHIFT + 6. Druhá možnost je použití funkce POWER, která umocní čísla na zadaný exponent. Jak udělat kalkulačku v Excelu? Vyberte prázdnou buňku přímo nad nebo pod oblastí, kterou chcete sečíst, a na kartě Domů nebo vzorec na pásu karet klikněte na tlačítko Automatické Shrnutí > Sum. Automatické shrnutí automaticky určí rozsah, který se má sečíst, a vytvoří pro vás vzorec.

Jak vložit vzorec do celého sloupce?

V Microsoft Excel můžete zadaný vzorec rychle rozkopírovat do ostatních řádků tabulky. Klepněte do buňky se zadaným vzorcem a myší najeďte na pravý dolní roh buňky. Kurzor myši se změní na křížek a proveďte dvojklik. Vzorec se doplní i do dalších řádků tabulky. Jak používat funkcí Když? Funkce KDYŽ, jedna z logických funkcí, vrátí jednu hodnotu, pokud se zadaná podmínka vyhodnotí jako Pravda, a jinou hodnotu, pokud se vyhodnotí jako Nepravda. Příklady: =KDYŽ(A2>B2;"Překročil se rozpočet.";"OK") =KDYŽ(A2=B2;B4-A4;"")

Jak vynásobit buňky v Excelu?

Například pokud buňky A1 a A2 obsahují čísla, můžete pro vynásobení těchto dvou čísel navzájem použít vzorec =SOUČIN(A1, A2). Stejnou operaci můžete také provést pomocí matematického operátoru násobení (*), například = A1 * A2. Funkce SOUČIN je užitečná, když potřebujete vynásobit mnoho buněk. Jak zaokrouhlit číslo v Excelu? Chcete-li vždy provést zaokrouhlení směrem nahoru (dále od nuly), použijte funkci ROUNDUP. Chcete-li vždy provést zaokrouhlení směrem dolů (blíže k nule), použijte funkci ROUNDDOWN. Chcete-li číslo zaokrouhlit na násobek určitého čísla (například na nejbližší násobek 0,5), použijte funkci MROUND.

Podle toho, jak vynásobit tabulku v excelu?

Vybereme myší oblast dat, kde chceme násobit (v našem případě A1:H12). Přejdeme na příkaz Vložit jinak (pod pravým tlačítkem myši nebo na kartě Domů). Objeví se dialogové okno, kde v části Operace vybereme operaci Násobit. Potvrdíme tlačítkem OK a hodnoty v tabulce se navýší. Lidé se také ptají, jak se píše mocnina? levý Alt + 94

Další možností, jak napsat znak mocniny, je přepnutí do anglické klávesnice a poté zkratka Shift + 6.

Jak se dělá odmocnina?

Pokud na své klávesnici nemáte klávesu ^ , můžete místo ní dvakrát zmáčknout * . Druhou odmocninu můžete vypočítat pomocí symbolu √ ( Ctrl + R ). n-tou odmocninu vypočítáte vložením čísla v podobě dolního indexu před symbol odmocniny.

By Brownley Luhn

Jak na downgrade Windows 10? :: Co je potřeba k podnikání v gastronomii?
Užitečné odkazy