Domovská stránka > J > Jak Udělat Podminku V Excelu?

Jak udělat podminku v Excelu?

Vzorec s podmínkou se zapisuje v následujícím tvaru:

  1. =KDYŽ(adresa buňky + zadání podmínky; pokud je podmínka pravdivá, provede se první výpočet; pokud podmínka pravdivá není, tak se provede druhý výpočet)
  2. =A(první podmínka co musí být splněna ; druhá podmínka co musí být splněna ;)

Přečtěte si více

Jak zapsat nebo v Excelu?

NEBO – =KDYŽ(NEBO(něco je PRAVDA; něco jiného je PRAVDA); Hodnota když PRAVDA; Hodnota když NEPRAVDA) NE – =KDYŽ(NE(něco je PRAVDA); Hodnota když PRAVDA; Hodnota když NEPRAVDA) Jak vnořit funkcí Když? Pokud jste klikli na KDYŽ, zobrazí se v dialogovém okně Argumenty funkce argumenty funkce KDYŽ. Pokud chcete vnořit jinou funkci, můžete ji zadat do pole argumentu. Můžete třeba zadat SUMA(G2:G5)do Value_if_true funkce KDYŽ. Zadejte všechny další argumenty, které jsou potřeba k dokončení vzorce.

Může se také zeptat, jak použít funkcí svyhledat?

Syntaxe SVYHLEDAT. Funkce SVYHLEDAT (anglicky název: VLOOKUP) vyhledá v prvním sloupci tabulky požadovanou/hledanou hodnotu a vrátí hodnotu, která je ve stejném řádku (jako nalezená hodnota), ale nachází se v jiném (námi určeném) sloupci zdrojové tabulky. Jak spojit dvě funkce Když? Řešením je použít dvě funkce KDYŽ najednou a vnořit je do sebe. Zápis funkce pak bude vypadat např. takto: =KDYŽ(A1>0;"kladné číslo";KDYŽ(A1=0;"nula";"menší než nula"))

Jak spočítat v Excelu?

Zadání vzorce obsahujícího předdefinovanou funkci

  1. Vyberte prázdnou buňku.
  2. Napište symbol rovná se = a potom zadejte funkci. Pokud chcete například vypočítat celkový prodej, zadejte =SUMA.
  3. Zadejte levou závorku (.
  4. Vyberte oblast buněk a potom zadejte pravou závorku ).
  5. Stisknutím klávesy Enter získáte výsledek.
Jak na kontingenční tabulky v Excelu? Vytvoření kontingenční tabulky v Excel pro Windows
  1. Vyberte buňky, ze kterých chcete vytvořit kontingenční tabulku.
  2. Vyberte Vložení > Kontingenční tabulka.
  3. Vytvoří se kontingenční tabulka založená na existující tabulce nebo oblasti.
  4. Zvolte, kam chcete sestavu kontingenční tabulky umístit.
  5. Klikněte na OK.

Pokud jde o to, jak v excelu udělat rolovací menu?

V listu vyberte buňku, ve které má být rozevírací seznam. Na pásu karet přejděte na kartu Data a potom klikněte na Ověření dat. Na kartě Nastavení klikněte v poli Povolit na Seznam. Pokud chcete uživatelům povolit, aby pole nechali prázdné, zaškrtněte políčko Přeskakovat prázdné buňky. Co provede funkce nebo? Funkce NEBO vrátí hodnotu PRAVDA, pokud je některý z jejích argumentů vyhodnocen jako PRAVDA, a vrátí hodnotu NEPRAVDA, pokud jsou všechny argumenty vyhodnoceny jako NEPRAVDA. Jedním z obvyklých způsobů použití funkce NEBO je rozšíření užitečnosti jiných funkcí provádějících logické testy.

Jak funguje funkce a?

Funkce A vrátí hodnotu PRAVDA, pokud jsou všechny argumenty vyhodnoceny jako PRAVDA. Vrátí hodnotu NEPRAVDA, pokud je alespoň jeden z argumentů vyhodnocen jako NEPRAVDA. Jedním z obvyklých způsobů použití funkce A je rozšíření užitečnosti jiných funkcí provádějících logické testy.

By Elephus Sufian

Jak začít kreslit na grafickém tabletu? :: Jak přehrát film z PC na TV přes HDMI?
Užitečné odkazy