Domovská stránka > C > Co Je Potřeba K Podnikání V Gastronomii?

Co je potřeba k podnikání v gastronomii?

Nezapomeňte na:

  1. živnostenské oprávnění pro hostinskou činnost.
  2. koncese k prodeji lihu.
  3. zdravotnický průkaz pro práci s potravinami.
  4. souhlas stavebního úřadu s využitím prostoru provozování restaurace.
  5. souhlas krajské hygienické stanice.
  6. souhlas hasičského a požárního sboru.
  7. a další

Přečtěte si více

Tak jak si otevřít staněk?

Stánek musí být při provozu označen názvem firmy podnikatel, IČem a údajem o místě nebo sídle podnikání. Potřebujete založit firmu na provoz stánku s občerstvením online? Postupujte přes online registrační formulář dostupný zde. Za registraci zaplatíte pouze zákonem stanovené poplatky. Lidé se také ptají, jak zacit podnikat v cateringu? No prvně musíte vymyslet, kde to budete dělat, jelikož kuchyně doma určitě nesplňuje hygienické požadavky. Najít si prostory - nejlépe pro zařízení kuchyně - zkolaudovat, zařídit s. r.o nebo živnost, nakoupit suroviny, skladovat, a začít nabízet služby.

Pokud jde o to, co prodavat v bistru?

Karbanátky, sekaná, masové koule. Když to vezmeme v úvahu, co znamená hostinská činnost? Náplň této činnosti je příprava a prodej pokrmů a nápojů k bezprostřední spotřeba v provozovně, v níž jsou prodávány. V rámci živnosti je možno poskytovat ubytování.

Co je to volná živnost?

Živnosti volné mohou být provozovány na základě pouhého ohlášení libovolnému živnostenskému úřadu. Pro jejich provozování živnostenský zákon nevyžaduje prokazování žádné odborné ani jiné způsobilosti. Živnost volná existuje pouze jediná, a to Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona. Kolik stojí odpovedny zastupce? Standardně do 14 dní s kompletním zastoupením na živnostenském úřadě za 1500kč. Při zařizování více živností najednou platíte za druhou a každou další živnost navíc 1000kč standardně a 1500 kč Expresně. Při využití naší služby odpovědného zástupce není možnost si vyřídit živnost sám.

Co s sebou na živnostenský úřad?

Rozhodně nezapomeňte na občanský průkaz a 1000 Kč na správní poplatek za založení živnosti. V případě řemeslné nebo vázané živnosti budete potřebovat ještě doklad o vzdělání, často je nutné doložit i délku praxe (např. pracovní smlouvou + její případné ukončení). Jak požádat o živnostenské oprávnění? O živnostenské oprávnění lze požádat na kterémkoliv živnostenském úřadě v České republice, kde vyplníte jednotný registrační formulář. Podání lze učinit osobně nebo elektronicky. Při osobním podání nemusíte jednotný registrační formulář v papírové podobě sami vyplňovat.

Jak si udělat živnostenský list student?

Co potřebujete k založení živnosti jako student

Vezměte si s sebou: doklad totožnosti (občanský průkaz), 1 000 Kč na úhradu správního poplatku, vyplněný formulář, který dostanete na úřadě (nebo si ho můžete stáhnout online).

By Clarissa Codispoti

Jak udělat v Excelu Deleno? :: Kolik stojí založení baru?
Užitečné odkazy