Domovská stránka > J > Jak Udělat Deleno V Excelu?

Jak udělat Deleno v Excelu?

Dělení čísel v buňce

K tomuto úkolu použijte aritmetický operátor / (lomítko). Pokud třeba do buňky napíšete =10/5, zobrazí se v buňce 2. Důležité informace: Před tím, než do buňky napíšete čísla a operátor /, nezapomeňte do buňky zadat rovnítek(= ).

Přečtěte si více

Také, jak napsat v excelu nebo?

NEBO – =KDYŽ(NEBO(něco je PRAVDA; něco jiného je PRAVDA); Hodnota když PRAVDA; Hodnota když NEPRAVDA) NE – =KDYŽ(NE(něco je PRAVDA); Hodnota když PRAVDA; Hodnota když NEPRAVDA) Lidé se také ptají, jak se dělá mocnina v excelu? Pro mocniny můžeme v Excelu využít vzorec, do kterého umístíme zvláštní symbol pro mocnění. Jedná se o symbol ^ (stříška), napíšeme ji kombinací kláves levý ALT + 94 na numerické klávesnici nebo na anglické klávesnici SHIFT + 6. Druhá možnost je použití funkce POWER, která umocní čísla na zadaný exponent.

Podle toho, jak udělat rovnice v excelu?

Vyberte Vložit > Rovnice nebo stiskněte Alt +=. Vyberte rovnici, kterou potřebujete. Další struktury a možnosti převodu najdete na pásu karet. Tak co může obsahovat radek vzorců? Vzorec může taky obsahovat některé (nebo všechny) tyto části: funkce, odkazy, operátory a konstanty.

  • Funkce: Funkce PI() vrátí hodnotu čísla pí: 3,142...
  • Odkazy: A2 vrátí hodnotu v buňce A2.
  • Konstanty: Číselné nebo textové hodnoty zadané přímo do vzorce, třeba hodnota 2.

Když to vezmeme v úvahu, jak vynásobit buňky v excelu?

Například pokud buňky A1 a A2 obsahují čísla, můžete pro vynásobení těchto dvou čísel navzájem použít vzorec =SOUČIN(A1, A2). Stejnou operaci můžete také provést pomocí matematického operátoru násobení (*), například = A1 * A2. Funkce SOUČIN je užitečná, když potřebujete vynásobit mnoho buněk. Jak zaokrouhlit číslo v Excelu? Chcete-li vždy provést zaokrouhlení směrem nahoru (dále od nuly), použijte funkci ROUNDUP. Chcete-li vždy provést zaokrouhlení směrem dolů (blíže k nule), použijte funkci ROUNDDOWN. Chcete-li číslo zaokrouhlit na násobek určitého čísla (například na nejbližší násobek 0,5), použijte funkci MROUND.

Lidé se také ptají, jak vypočítat podíl v excelu?

Výpočet procent, pokud znáte celek a množství

  1. Klikněte na libovolnou prázdnou buňku.
  2. Zadejte =42/50 a stiskněte RETURN. Výsledek je 0,84.
  3. Vyberte buňku, která obsahuje výsledek z kroku 2.
  4. Na kartě Domů klikněte na Styl procent . Výsledek je 84 %. To je procento správných odpovědí v testu.
Co provede funkce nebo? Funkce NEBO vrátí hodnotu PRAVDA, pokud je některý z jejích argumentů vyhodnocen jako PRAVDA, a vrátí hodnotu NEPRAVDA, pokud jsou všechny argumenty vyhodnoceny jako NEPRAVDA. Jedním z obvyklých způsobů použití funkce NEBO je rozšíření užitečnosti jiných funkcí provádějících logické testy.

Také, jak vnořit funkcí když?

Pokud jste klikli na KDYŽ, zobrazí se v dialogovém okně Argumenty funkce argumenty funkce KDYŽ. Pokud chcete vnořit jinou funkci, můžete ji zadat do pole argumentu. Můžete třeba zadat SUMA(G2:G5)do Value_if_true funkce KDYŽ. Zadejte všechny další argumenty, které jsou potřeba k dokončení vzorce.

By Marcy Roblin

Jak zadat podmínku v Excelu? :: Jak se dělá lomítko?
Užitečné odkazy