Domovská stránka > J > Jak Se Dělá Obsah Ve Wordu?

Jak se dělá obsah ve Wordu?

Kliknutím označte místo, kam chcete vložit obsah (obvykle na začátek dokumentu). Klikněte na Odkazy > Obsah a potom v seznamu vyberte styl Automatický obsah. Poznámka: Pokud použijete styl Ruční obsah, Word nebude pomocí nadpisů vytvářet obsah a nebude ho automaticky aktualizovat.

Přečtěte si více

Jak zrušit formátování textu ve Wordu?

Vymazání formátování z textu

Vyberte text, kterému chcete vrátit jeho výchozí formátování. V Word: V nabídce Úpravy klikněte na Vymazat a pak vyberte Vymazat formátování.
Jak naformátovat nadpisy? 7) Nastavení víceúrovňového číslování nadpisů

Je tedy potřeba kliknout do textu nadpisu (nejlépe text se stylem Nadpis 1). V levém seznamu stylů se zobrazí, že jsme správně na stylu Nadpis 1. Přes horní nabídku na kartě Domů klikneme na ikonku s víceúrovňovým číslováním, kde vybereme požadovanou variantu číslování.

Jak označit nadpis?

Víceúrovňové číslování nadpisů

Stačí pouze kliknout na nějaký nadpis tak, aby v něm zůstal blikat kurzor. V horní liště pak zvolte tlačítko pro víceúrovňové číslování a vyberte si styl, který vám bude nejvíce vyhovovat a sedět.
Můžete se také zeptat, jak přidat nadpis do obsahu? Dokument s nadpisy

Základ pro vygenerování obsahu dokumentu tvoří text a v něm použité nadpisy. Microsoft Word již ve standardním nastavení definuje styly dokumentu "Nadpis 1, Nadpis 2, Nadpis xxx". Stačí jich tedy využít k označení nadpisů. Úroveň nadpisů si každý zvolí sám dle příslušného dokumentu.

Jak nastavit číslování Word?

Nastavit číslování stránek lze v záložce „Vložení“ → „Číslo stránky“ → „Dolní okraj stránky“ → „Č. ve formátu prostého textu 2“ (viz následující obrázek). Aby bylo možné začít s viditelným číslováním např. od páté stránky, je potřeba za konec textu čtvrté stránky vložit „Konec oddílu na další stránce“. A další otázka, jak ve wordu nastavit automatické číslování? Zapnutí nebo vypnutí automatických odrážek nebo číslování

  1. Přejděte na Možnosti > > kontrola pravopisu.
  2. Vyberte Možnosti automatických oprava pak vyberte kartu Automatický formát při psaní.
  3. Vyberte nebo zrušte zaškrtnutí políčka Automatické seznamy s odrážkami nebo Automatické číslování seznamů.
  4. Vyberte OK.

Může se také zeptat, jak číslovat kapitoly?

Poznámka: Ve Wordu 2007 a Wordu 2010 klikněte na Formát číslování stránek. Kliknutím zaškrtněte políčko včetně čísla kapitoly. V kapitole začíná stylem, klikněte na Nadpis 1a potom klikněte na OK. V dialogovém okně čísla stránek klikněte na OK . Lidé se také ptají, jak vložit do wordu čísla radku? Na kartě rozložení stránky klikněte ve skupině Vzhled stránky na položku čísla řádků. Klikněte na možnosti číslování řádkůa potom na kartu rozložení . V seznamu použít na klikněte na položku vybrané oddíly. Klikněte na tlačítko Čísla řádků.

Jak ve Víceúrovňovém seznamu snížíme úroveň z druhé na první?

Odrážky ve více úrovních

  1. Označíme text všech odrážek.
  2. Na kartě Domů - Odstavec zvolíme ikonu Odrážky.
  3. Vybereme všechny texty Odrážka druhé úrovně (nejlépe kliknutím myší na levý okraj stránky (označí se tak text vč.
  4. Pomocí ikon Zmenšit/Zvětšit odsazení na kartě Domů - Odstavec zvolíme požadovanou úroveň odrážky.

By Hyman

Jak nastavit pohybující se tapetu? :: Jak propojit styly ve Wordu?
Užitečné odkazy