Domovská stránka > J > Jak Se Dělá Ve Wordu Odstavec?

Jak se dělá ve Wordu odstavec?

Vyberte text, který chcete upravit. Přejděte na Domů a vyberte řádkování a mezery mezi odstavci > Možnosti řádkování v dolní části nabídky. Otevře se dialogové okno odstavec . Na kartě odsazení a mezery vyberte požadované možnosti a klikněte na OK.

Přečtěte si více

Jak odstranit mezery mezi slovy ve Wordu?

Změna velikosti mezer mezi znaky

  1. Vyberte text, který chcete změnit.
  2. Na kartě Domů klikněte na ikonu pro otevření dialogového okna Písmo a pak klikněte na kartu Upřesnit.
  3. V poli Mezery klikněte na možnost Rozšířené nebo Zúžené a pak zadejte požadované místo v poli O kolik.
Jak udělat mezery mezi řádky? Přejděte na Domů >řádkování a mezery mezi odstavci. Vyberte požadovanou velikost řádkování nebo vyberteMožnosti řádkování a potom v části Mezery vyberte požadované možnosti.

Tak jak se dělá nedělitelná mezera?

Vložení do textu

Nezlomitelnou mezeru s přizpůsobivou velikostí lze do textu vložit často několika způsoby, např. kombinací kláves: V operačním systému. Microsoft Windows – přidržením Alt a současně sekvencí 0 1 6 0 na numerické klávesnici (Alt a číslo 0160 dle použité kódové stránky).
Jak označit odstavec? Pokud chcete vybrat odstavec, umístěte kurzor na začátek odstavce a stiskněte Ctrl+Shift+šipka dolů.

Jak se dělají odstavce ve slohu?

Základem pro prakticky všechny texty jsou odstavce – jednolitý text už na první pohled nevypadá dobře a ještě hůř se čte. Je zvykem první řádek odstavce mírně odsadit, někdy se i vynechávají řádky mezi, aby bylo dobře vidět, kde odstavec začíná a kde končí. Jak psát odstavce v bakalářské práci? Píše se v normalizované úpravě, tedy 30-35 řádků na stránku, 60-85 úhozů na řádek včetně mezer. odstavce nebo nadpisy se ukončují klávesou Enter. Odsazení prvního řádku odstavce je asi 1 cm. V běžném textu se řádky zalamují automaticky.

Jak se čtou paragrafy?

Paragrafy právního předpisu se číslují vzestupně počínaje od jedničky a zůstávají zachovány i v případě pozdější novelisace; pokud nutné vložit do textu další paragrafy, označují se malým písmenem za číslem paragrafu, např. "§ 49a občanského zákoníku". Mezi paragrafem a číslem se vždy píše mezera. A další otázka, jak změnit řádkování? Přejděte na Domů >řádkování a mezery mezi odstavci. Vyberte Možnosti řádkovánía potom v části Mezery zvolte požadované možnosti. Pokud chcete změnit mezery před nebo za vybranými odstavci, vyberte šipku vedle před nebo za a zadejte požadovanou velikost mezery. Vyberte Nastavit jako výchozí.

Jak vložit mezeru?

Jak vložit pevnou mezeru v Excelu?

  1. Buď jej vložíte přes zmáčknutí levého ALT a na numerické klávesnici napíšete 0160 (ALT+0160)
  2. Nebo můžete natvrdo zalomit řádek pomocí levého ALT+MEZERNÍK, není to ale nejšťastnější řešení, protože se vám text při rozšíření buňky nijak nepřizpůsobí

By Ethelred Sonnier

Jak na formátování textu? :: Jak se Odsazuje odstavec?
Užitečné odkazy