Domovská stránka > J > Jak Aktivovat 5Ghz Wi-Fi?

Jak aktivovat 5GHz Wi-Fi?

Po kliknutí na ikonu 2.4G v levém horním rohu dojde k přepnutí na 5GHz pásmo, kde by se měla zobrazit daná 5GHz síť. Pokud telefon 5GHz sítě nepodporuje, daná síť se zkrátka nezobrazí. A žádné další v tomto frekvenčním pásmu.

Přečtěte si více

Jak obnovit připojení k WiFi?

Vyberte tlačítko Start a pak vyberte Nastavení > Síť a internet > Stav > Resetování sítě. Na obrazovce Resetování sítě vyberte Resetovat > Ano. Počkejte, než se váš počítač restartuje, a zkontrolujte, jestli se problém vyřešil. Jak propojit telefon s telefonem?

  1. Spárujte telefon s druhým zařízením.
  2. Druhé zařízení nastavte tak, aby se k síti připojovalo přes Bluetooth.
  3. V telefonu přejeďte z horní části obrazovky dolů.
  4. Podržte možnost Hotspot .
  5. Zapněte Tethering přes Bluetooth.

Jak zprovoznit router?

Jediné dva kabely, které budete muset natrvalo zapojit, jsou napájecí (zapojte podle návodu) a kabel ze zásuvky od vašeho internetového poskytovatele. Ten zapojte do zdířky označené jako WAN, někdy také Internet. Než nastavíte bezdrátovou síť, bude potřeba k routeru připojit kabelem také počítač nebo notebook. Jak se připojit k internetu přes router? Jak zapojit router ?

  1. router umístíme na požadované místo ( ideálně mezi místnosti kde chcete mít nejlepší pokrytí ) a zapojíme jej do zásuvky na 230 V.
  2. přívodní ETHERNET / UTP kabel zapojíme do portu WAN (internet) do routeru, ten bývá jako jediný barevně odlišený

Také, jak konfigurovat tp link?

Jak nastavit router TP link (TP-LINK)

Spustíme webový prohlížeč a do adresního řádku zadáme IP adresu směrovače, chcete-li routeru (výchozí je 192.168.1.1). Potom stiskneme enter. Na přihlašovací stránce, která na nás vyskočila zadáme přihlašovací jméno a heslo. Vždy u připájení routerů se jedná o ,,admin“.
Co znamená skrytá síť? Jestliže se nacházíte v dosahu wi-fi signálu, který je nastaven tak, že při skenování není vidět (má skryté SSID – tedy název), není problém se k této síti připojit. Musíte však znát její název a typ zabezpečení.

Také, jak spravovat wi-fi síť?

Zabezpečit si bezdrátovou síť je první a základní krok, který by měl neodkladně učinit každý uživatel internetu provozující domácí WiFi.

  1. Změňte název sítě (SSID) nebo síť skryjte.
  2. Změňte heslo pro administraci WiFi routeru/AP.
  3. Filtrujte MAC adresy (není nezbytné).
  4. Zašifrujte síť (nezbytné a nejúčinnější).
Co je Hide SSID? Hidden network (Skrytá síť)

Router lze nakonfigurovat tak, aby skryl svůj název sítě (SSID). Některé routery používají zavádějící termíny „closed“ (uzavřený), což znamená skrytou síť, a „broadcast“ (vysílání), což znamená, že síť není skrytá.

Jak nastavit LAN v routeru?

Do jakéhokoliv portu s označením LAN zapojte stolní počítač nebo notebook, na kterém budete nastavení provádět. Konfiguraci je lepší provádět přes kabel. V případě, že se chcete připojovat přes Wi-Fi, připojte se na název sítě, jenž je napsaný na spodní straně routeru. Potřebné heslo najdete na zadním štítku.

By Bealle

Jak se připojit k TP-Link Extender? :: Jak Zasifrovat Wi-Fi?
Užitečné odkazy