Domovská stránka > C > Co Je 5Ghz Wi-Fi?

Co je 5GHz Wi-Fi?

Základní rozdíl mezi Wi-Fi na frekvencích 2,4 GHz a 5 GHz je relativně snadno zapamatovatelný: 2,4GHz Wi-Fi má větší dosah, ale horší signál a nižší přenosové rychlosti. 5GHz Wi-Fi má menší dosah, ale lepší signál a vyšší přenosové rychlosti.

Přečtěte si více

Podle toho, jak zjistit vytížení wi-fi?

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak to zjistit ve Windows, je využít Wireless Network Watcher. Stáhněte si tento program, rozbalte ho a spusťte. Po spuštění okamžitě začne se skenováním vaší sítě. Vlevo dole vidíte nápis Scanning. A další otázka, jak zjistit výkon wi-fi? Takto vypadá aplikace Wifi analyzer. Vidíte jaké wi-fi sítě jsou v okolí, v jaké vzdálenosti, jak jsou zabezpečeny a i MAC adresu routeru (tu jsem raději skryl). V nastavení je několik voleb a možností. Zde konkrétně vidím, že nejlepší výkon a nejsilnější signál WIFI je na kanálech 7,8, a 1.

Jak se pripojit k modemu Vodafone?

Připojte se k modemu přes Wi-Fi nebo síťovým kabelem a zadejte do prohlížeče adresu http://vodafonemobile.cpe (nebo http://192.168.1.1). Pro přístup potřebujete uživatelské jméno a heslo, ve výchozím nastavení jsou obě hodnoty nastaveny na "admin" a najdete je na štítku nalepeném na modemu. Jak zapnout Wi-Fi router? Router zapojte do elektřiny a v případě, že disponuje tlačítkem pro zapnutí, jej zapněte. Po rozblikání kontrolek vyčkejte několik minut. Router potřebuje čas, aby se správně a plně rozeběhnul. Do portu s názvem WAN připojte kabel od poskytovatele internetu.

Můžete se také zeptat, jak pripojit modem vodafone?

Na straně modemu zapojte kabel do zdířky označené LAN 1, 2, 3 nebo 4. Druhý kabel můžete použít pro zapojení dalšího počítače. Celkem tak můžete zapojit až čtyři počítače. Modem je od Vodafonu přednastavený tak, aby nebylo nutné modem nastavovat, pouze se připojíte kabelem nebo bezdrátově pomocí Wi-Fi. Když to vezmeme v úvahu, jak zesílit signál wi-fi o2? V zastavěné oblasti můžete Wi‑Fi signálem průměrně obsáhnout okruh asi 30 až 50 metrů. Na otevřeném prostranství může dosah být i 200 metrů. Více o správném umístění modemu a síle Wi‑Fi signálu. Pokrytí Wi‑Fi signálem rozšíříte do větší vzdálenosti také pomocí powerline adaptérů nebo O2 Smart Boosteru.

Jak se prihlasit do modemu O2?

Do prostředí webové konfigurace modemu vstoupíte standardně na adrese 10.0.0.138. Stačí kliknout na odkaz, případně tuto adresu zadat do internetového prohlížeče. K přihlášení do webové konfigurace použijte uživatelské jméno „ admin“ a heslo také „ admin“. Jak nastavit TP Link O2? Do internetového prohlížeče zadejte adresu http://192.168.1.1/. Zobrazí se vám okno pro přihlášení do konfigurace modemu. Zadejte heslo, které jste si vytvořili při prvním přihlášení do konfigurace modemu. Pokračujte kliknutím na tlačítko „Přihlásit se“.

Jak obnovit připojení k Wi-Fi?

Vyberte tlačítko Start a pak vyberte Nastavení > Síť a internet > Stav > Resetování sítě. Na obrazovce Resetování sítě vyberte Resetovat > Ano. Počkejte, než se váš počítač restartuje, a zkontrolujte, jestli se problém vyřešil.

By Wichern Zupp

Jak změnit MAC adresu routeru? :: Jak nastavit kanály Wi-Fi?
Užitečné odkazy