Domovská stránka > J > Jak Na Cisco?

Jak na Cisco?

Co je to IOS a jak pracuje

  1. zapojíme napájení do switche.
  2. spustí se mikrokód z ROM paměti.
  3. nalezne IOS image (standardně ve Flash paměti) a zavede jej.
  4. načte se a aplikuje startup-config z NVRAM (tento textový soubor obsahuje sekvenci příkazů IOSu, která se vykonává stejně, jako při zadávání přes CLI)

Přečtěte si více

Co to je truňk?

Jako trunk označujeme port, který je zařazen do více VLAN. Jednoduše řečeno pomocí VLAN můžeme dosáhnout stejného efektu, jako když máme skupinu zařízení připojených do jednoho (několika propojených) switche a druhou skupinu do jiného (jiných) switche. Když to vezmeme v úvahu, na co slouží switch? Síťový přepínač, častěji i v našem prostředí označovaný anglicky switch, je v informatice aktivní prvek v počítačové síti, který propojuje jednotlivé prvky do hvězdicové topologie. Přepínač obsahuje větší či menší množství síťových portů (až několik stovek), na něž se připojují síťová zařízení nebo části sítě.

Jak propojit dva switche?

Jde ale musite pouzit cross nebo-li prekrizeny kabel (mezi switchema). Nebo pouzit normalni patch kabel, ale ty switche musi mit prekrizovaci tlacitko (znaci se MDI a MDIX - vetsinou). Některé switche na to mají extra port nebo to detekují automaticky (někdy jen na jednom portu). Podívej se do manuálu. Jak nastavit switch a router? Router funguje jako switch normalne - automaticky. Staci pouzit jen LAN zasuvky a o nic se nemusis starat. Jestli hledas, nastavení v routeru, tak tam nic takoveho neni. Pak je jen otazkou, zda mas spravnou predstavu o tom, co to je switch a jestli nechces jen treba pouzit router k sireni WiFi.

Kdy použít switch?

Nejčastěji se switche používají pro rozšíření kabelové počítačové sítě (ethernetu). Pokud například do kanceláře, nebo do budovy vede jeden ethernetový kabel, pomocí switche lze počet kabelů zvětšit. Laicky řečeno funguje jako elektrický rozbočovač - lidově “roztrojka”. Co je wifi switch? Popis Systémové řešení platforem firmy MikroTik pro poskytovatele bezdrátového připojení k síti Internet.

Jaký je rozdíl mezi switch a router?

U jednoduchejch je akorát tlačítko reset a někdy ani to ne. Smeřuje jen v rámci LAN a možnost řetězení (uplink) a velkého počtu portů. Router je spravovatelný, říditelný ,taky směřuje, obsahuje CPU a nějaký firmware. Propojuje sítě a i s jinou technologií. Které zařízení mohu použít k propojení několika počítačů právě do jedné sítě? Pří této situaci si už nevystačíme jen se síťovou kartou v každém počítači a UTP kabelem, ale musíme ještě použít aktivní prvek kterým je switch. Switch (česky přepínač) je aktivní síťový prvek, propojující jednotlivé segmenty sítě.

Jak nastavit router jako repeater?

V nastavení WiFi > Nastavení Wifi se ve volbě Režim Rádia nastaví volba Generický zesilovač. Níže je potřeba kliknout na tlačítko „Vyhledání AP“. Router provede provede sken aktivních sítí v okolí a jejich seznam zobrazí. WiFi, kterou je potřeba zesílit zvolíme a volbu potvrdíme tlačítkem „Připojit“.

By Hummel

Jak připojit modem a router? :: Jak zobrazit stav baterie iPhone?
Užitečné odkazy