Domovská stránka > C > Co Je To Modem A Router?

Co je to modem a router?

Samostatný modem slouží k realizaci internetového připojení. Bez pomoci dalších zařízení nenabízí funkcionalitu pro vytvoření počítačové sítě. Naopak klasický router slouží především k vytvoření počítačové sítě, ovšem nemusí být schopen bez přispění dalšího zařízení přístupu k Internetu.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, jak si vybrat wifi router?

Před výběrem routeru je nutné vědět, jaký typ připojení doma máte, nebo budete mít. Také je důležité vědět, jak velkou plochu chcete pokrýt signálem a zda budete používat router jen na připojení k internetu, nebo chcete i sdílet data po domácí síti, hrát hry, streamovat videa ze zabezpečovacích kamer a podobně. Podle toho, co to je modem? modem. Slovo modem vzniklo složením dvou výrazů - modulátor a demodulátor. Je to zařízení, které umožňuje pomocí telefonních linek zprostředkovat komunikaci mezi vzdálenými počítači. Modem konvertuje (převádí) data z digitálních počítačových signálů na signály analogové, které lze posílat přes telefonní linku.

Můžete se také zeptat, na co slouží router?

Router je zařízení, které slouží k vytvoření počítačové sítě. Propojuje tedy mezi sebou počítače, aniž by musel poskytovat přístup k internetu. Router může mít integrovaný modem, čímž získáte jedno zařízení, které umožní připojení k internetu i vytvoření počítačové sítě. Tak jak se připojit k wi-fi routeru? Jak se přihlásit na wifi router? Údaje nutné pro přihlášení do administrace získáte na spodní straně WiFi routeru. Pro přístup k nastavení se nejčastěji používá adresa 192.168.1.1, kterou stačí zadat do webového prohlížeče. Někteří výrobci ale používají i slovní spojení (například router.asus.com).

Jak zesílit Wi-Fi UPC?

Posílení ve slabých místech

Ne vždy to znamená po bytě instalovat další kabely, v dnešní době jsou dostupné i technologie, které využívají elektrického vedení. Například UPC využívá WiFi PowerLine, což je velmi efektivní, a přitom jednoduché řešení, které umí dobrý WiFi signál dostat na druhý konec bytu.
Jaký domácí router? Pokud nevíte, jaký wifi router do rodinného domu, pak vám můžeme jedině doporučit router TP-Link Archer C20 AC750. Tento router vám nabídne novou generaci standardu Wi-Fi 802.11ac, který navíc nabídne zpětnou kompatibilitu se starším ale stále nejpoužívanějším standardem 802.11n.

Jak vybrat TP-Link?

TP-Link myslí i na nejnáročnější uživatele, kteří vyžadují maximální dostupné rychlosti i funkce. Agresivní vzhled routeru TP-Link Archer C5400X zdůrazňuje hned 8 antén. Úplnou peckou na závěr je TP-Link Archer AX6000 využívající dvoujádrový procesor, a hlavně nejnovější pásmo 802.11ax s rychlostí až 6 000 Mbp. Může se také zeptat, jakou wifi do bytu? D-Link COVR-1102

Hodí se do velkých bytů či domů, podporuje technologii zabezpečení WPA3 a pochopitelně nechybí frekvence 2,4 a 5 GHZ. D-Link COVR-1102 si jako jediný není možné pronajmout, ale pouze koupit.

Co je DSL modem?

DSL modem (anglicky Digital Subscriber Line Transceiver) je technologie, která umožňuje vysokorychlostní přenos dat na běžných telefonních linkách s krouceným párem kabelů. Stručně řečeno, modem s routerem převádí linku DSL na ethernetové připojení a přímo sdílí bezdrátovou síť.

By Sev

Co je augmentovaná realita? :: Jaký je rozdíl mezi formulářem a sestavou?
Užitečné odkazy