Domovská stránka > C > Co Obsahuje Databáze?

Co obsahuje databáze?

Databáze (neboli datová základna, též databanka) je systém souborů s pevnou strukturou záznamů. Tyto soubory jsou mezi sebou navzájem propojeny pomocí klíčů. V širším smyslu jsou součástí databáze i softwarové prostředky, které umožňují manipulaci s uloženými daty a přístup k nim.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, kde se využívá databáze?

Databáze (z anglického data base, základna pro data) je propracovaný softwarový systém pro ukládání dat a jejich následné zpracování. Na internetu se databáze používají při programování webových aplikací. Může se také zeptat, co je to pranostiky? Pranostika je drobný útvar lidové slovesnosti. Týká se předpovědi pro určité dny či období, zvláště ve vztahu k zemědělství a počasí. Slovo pranostika vychází z řeckého prognósis neboli předpověď a v Česku bylo zmíněno již v roce 1587.

Pokud jde o to, co je to frazém?

Frazém neboli frazeologismus je ustálené spojení slovních tvarů slov s vlastním významem. Jedná se například o pranostiku, rčení, pořekadlo, přirovnání či přísloví apod. Frazeologismy většinou výrazně posunují původní význam slov směrem ke zcela jinému smyslu sdělení. Co znamená Prirovnani? Přirovnání je pojmenování na základě srovnání, podobnosti dvou subjektů. Působí jako oživení projevu: otevírá široké pole lidské představivosti a činí projev mnohem rozmanitější a zajímavější.

Co je Parcialita?

Parciální (lat. partialis) znamená částečný, dílčí; opak: totální, úplný. Když to vezmeme v úvahu, co je to sql? SQL (vyslovováno anglicky es-kjů-el [ɛs kjuː ɛɫ]IPA) je zkratka (anglicky Structured Query Language) pro standardizovaný strukturovaný dotazovací jazyk, který je používán pro práci s daty v relačních databázích. SQL je nástupcem jazyka SEQUEL (anglicky Structured English Query Language).

Jak vytvořit relaci m n?

Relace, či přesněji vazba, M:N vznikne, když jeden záznam z jedné tabulky souvisí s více záznamy z druhé tabulky a zároveň jeden záznam z druhé tabulky může souviset s více záznamy z první tabulky. Dalo by se také nepřesně říct, že několik záznamů z jedné tabulky souvisí s několika záznamy z tabulky druhé. A další otázka, jak se tvori databáze? U většiny databází budete potřebovat více než jednu databázi. Můžete mít třeba tabulku, ve které jsou informace o produktech, další tabulka, která uchovává informace o objednávkách, a další tabulku s informacemi o zákaznících. Každý řádek se správněji nazývá záznama každý sloupec – pole.

Podle toho, kolik tabulek může mít databáze access?

AtributMaximum
Počet znaků v názvu pole64
Počet polí v tabulce255
Počet otevřených tabulek2 048 (včetně propojených tabulek a tabulek interně otevřených aplikací Access)
Velikost tabulky2 gigabajty (musí se ale odečíst prostor potřebný pro systémové objekty)

By Sage Macrina

Jak ignorovat lidi na Messengeru? :: Jaké dvě základní vlastnosti má primární klíč?
Užitečné odkazy