Domovská stránka > J > Jaké Dvě Základní Vlastnosti Má Primární Klíč?

Jaké dvě základní vlastnosti má primární klíč?

Primární klíč by měl mít dvě základní vlastnosti: jedinečnost v rámci tabulky. ne-NULL-ovou hodnotu.

Přečtěte si více

Jak nastavit cizí klíč?

Jednoduše řečeno to znamená, že cizí klíč v jedné tabulce musí odkazovat na existující klíč ve druhé tabulce, popř. musí obsahovat hodnotu NULL . Tabulka, v níž je pravidlo uvedeno, se nazývá podřízená tabulka a tabulka, jejíž jméno je v omezení uvedeno, je nadřízená tabulka. Jaký je rozdíl mezi formulářem a sestavou? Rozdíl mezi sestavami a formuláři je hlavně v tom, že sestavy neslouží pro úpravu dat, nelze skrze ně tedy provádět změny, mazání nebo vkládání záznamů. Sestavy naopak umí pár vychytávek, které se využívají pouze při tisknutí.

Co je to primární klíč?

Primární klíč je pole nebo sada polí s hodnotami, které jsou v rámci tabulky jedinečné. Hodnoty klíče se dají použít k odkazování na celé záznamy, protože každý záznam má jinou hodnotu klíče. Každá tabulka může mít jenom jeden primární klíč. Jak se říká z cizího? Xenofobie je projev chování, který spočívá v nedůvěře, odporu a nepřátelství ke všemu cizímu.

Pokud jde o to, co je to kardinalita?

Mohutnost množiny (také kardinalita množiny) je pojmem teorie množin vyjadřující velikost, počet prvků u konečných, ale i nekonečných množin. Co to je relační databáze? Relační databáze je založena na tabulkách, jejichž řádky obvykle chápeme jako záznamy a eventuálně některé sloupce v nich (tzv. cizí klíče) chápeme tak, že uchovávají informace o relacích mezi jednotlivými záznamy v matematickém slova smyslu. Termín relační databáze definoval Edgar Frank Codd v roce 1970.

Podle toho, co je to entita databáze?

Databázi si lze představit jako soubor dat, který slouží pro popis reálného světa (např. evidence školní knihovny, sklad chemikálií, evidence studentů). Entita je prvek reálného světa (např. člověk, stroj, vyučovaný předmět, město), který je popsán svými charakteristikami (vlastnostmi). Podle toho, jak se říká tabulce která obsahuje cizí klíč? Následující tabulka obsahující cizí klíč se nazývá dětská tabulka a tabulka obsahující kandidátní klíč se nazývá odkazovaná nebo nadřazená tabulka.

Kdy vzniká vnořená tabulka?

2) Kdy vzniká vnořená tabulka? a) vnořená tabulka se v Microsoft Accessu vytvořit nedá, b) jestliže nadefinujete vazbu jedné tabulky na druhou, c) jestliže vytvoříte vazbu mezi tabulkou a formulářem, d) jestliže vložíte tabulku do sestavy. 3) Kolik tabulek může mít databáze?

By Philis

Co obsahuje databáze? :: Jak vypnout iPhone 11 pro max?
Užitečné odkazy