Domovská stránka > C > Co Je To Slovo Dimenze?

Co je to slovo dimenze?

Dimenze nebo rozměr nějakého objektu je v matematice a fyzice neformálně řečeno nejmenší počet souřadnic, které musíme znát, abychom jednoznačně určili bod tohoto objektu.

Přečtěte si více

Může se také zeptat, co je gramaticky vyznam slova?

Gramatický význam je protikladem lexikálního významu. Jednotlivé tvary lexému mají stejný lexikální význam, ale liší se významem gramatickým. Např. tvary pes x psi mají různý gramatický význam - slovo pes je singulár a slovo psi plurál, ale lexikální význam mají stejný, oba označují psovitou šelmu. Co znamená slovo mnohoznačné? Slova mnohoznačná mají více významů (ale věci či skutečnosti, které slova pojmenovávají, jsou si podobné). Další mnohoznačná slova jsou například houba, kohoutek, koruna, hřebínek, zvonek, myš, měsíc, ohryzek, … Takové OKO. Může být na silonkách, může být vykulené, může být volské, když se smaží na pánvičce.

Když to vezmeme v úvahu, jaké jsou dimenze?

Vezměme třeba zjevnou dimenzi našeho vesmíru. Podle M-teorie má prostoročas deset prostorových dimenzí a jednu časovou. Předpokládáme, že sedm prostorových dimenzí je srolováno tak důkladně, že je nepozorujeme, takže žijeme v iluzi, že existují jen tři zbývající velké dimenze, které všichni známe. Co znamená slovo předimenzovaný? (předimenzování = zvětšení/ přemrštění [velikosti, bezpečnosti aj.])

Co je to pátá dimenze?

Pátá dimenze je svobodná vůle, vědomá možnost vlastní volby. Bytost v páté dimenzi si uvědomuje, že se nachází v nultém bodě a vše co prožívá je její projekce. Všichni lidé, živočichové, celý vesmír je jedna bytost. Tuto jednotu nazýváme Bohem. Co jsou to gramatické kategorie? Termín pro konstelaci, kdy se určitý (kategoriální, zobecněný) gramatický význam vyjadřuje určitým systémem gramatických prostředků, a to závazně na určité třídě slov. Systém prostředků tvoří gramatickou formu, jejímiž nositeli jsou v č. gramatické ↗morfémy.

Co je to mluvnice?

Gramatika neboli mluvnice je soubor logických a strukturních pravidel, kterými se řídí stavba vět, větných členů a slov v určitém přirozeném jazyce. Co je to Lexém? Lexém čili lexikální jednotka je základní jednotka slovní zásoby jazyka. Jedná se o množinu všech tvarů určitého slova nebo slovního spojení. Lexém je abstraktní jednotka, jeho konkrétní vyjádření se označuje jako lex.

Co to je slovo jednoznacne?

Slova jednoznačná a mnohoznačná Některá slova mají pouze jeden význam ( sešit, vlak, snídaně) Mezi jednoznačná slova patří : - vlastní jména ( Mělník, Vltava, Petr ) - odborné názvy ( kyslík, přípona, lichokopytník) Mnohoznačná slova mají více významů. ( noha – končetina těla, část nábytku).

By Marthe Jenkin

Co je jednoznačnost? :: Co je to hypocentrum?
Užitečné odkazy