Domovská stránka > C > Co Je Jednoznačnost?

Co je jednoznačnost?

Slova, která mají pouze jeden věcný význam, jedná se nejčastěji o: odborné názvy (botanika, příslovce, oxid, podběl, balada), vlastní jména (Praha, Sněžka, Dunaj, Jan), zvukomalebná citoslovce (au, haf, brr).

Přečtěte si více

Co to jsou slova Souznačná?

Synonyma, též slova souznačná, jsou slova nebo slovní spojení se vzájemně stejným nebo podobným významem, která lze za určitých okolností zaměňovat. Dodávají jazyku bohatství, umožňují jemné odstínění významů v závislosti na kontextovém a stylistickém zabarvení. V jaké jsme dimenzi? Dimenzí můžeme jinými slovy nazvat rozměr nebo rovinu. Je to způsob organizování různých rovin existence podle jejich vibračního stupně. Zde na planetě Zemi žijeme ve třetí dimenzi.

A další otázka, kolik rozměrů má vesmír?

Podle teorie superstrun má vesmír – namísto nám dobře známých čtyř rozměrů – jedenáct rozměrů (jeden časový a deset prostorových). Dodatečné rozměry jsou ovšem svinuty do variety malé velikosti, v důsledku čehož unikají přímému pozorování. Jak určit bázi a dimenzi? Definice dimenze vektorového prostoru

platí, že B ⊆ V, množina B obsahuje lineárně nezávislé vektory a lineární obal množiny B je roven prostoru V: <B> = V. Pokud má báze B konečný počet prvků n, pak řekneme, že dimenze prostoru V je n. Dimenzi značíme slovem dim, takže dim V = |B| = n.

Co znamená?

Význam v češtině označuje: to, co slovo, věta nebo text míní, co vyjadřuje čili referent („význam slova les“) závažnost nějaké události, tématu nebo osoby („významné ochlazení“). Co znamená NMD? Nonsense-mediated mRNA decay (NMD) je pretranslační proces, který zabraňuje produkci zkrácených proteinů, které by se syntetizovaly v důsledku přítomnosti předčasného stop kodonu (tzv. nonsense mutation) v mRNA. Taková defektní mRNA je degradována.

Co je Pokroutka?

(J. Č.) je zdrobnělý tvar slova pokruta, jež v starší době žilo s významem »placka, bochník, koláč, vdolek«; příbuzné je slovo pokrutina, placka vznikající lisováním oleje ze lněného semene, ze semence, z řepky. Jak to vypadá v 5 dimenzi? Vědomí páté dimenze je vnímat sebe jako oddělenou bytost a zároveň si být vědomi jednoty. Je to spojení se s duší, pochopení a vědění, kým skutečně jsme. Je tu stále zkušenost Já jako individuální člen skupiny, ale necítíme se oddělení a nepociťujeme nedostatek něčeho.

Co je to 5D?

Mezi pozemskou dimenzí 3D a vyšší dimenzí 5D je neviditelné rozhraní, silové pole, které tyto dimenze, tyto odlišné (paralelní) prostory od sebe odděluje. Převedeno do lidského těla jde o frekvence vnímání – vyšší dimenze jsou pro běžné vnímání jakoby dočasně „zazipované“.

By Kellsie

Co to znamená GPS? :: Co je to slovo dimenze?
Užitečné odkazy