Domovská stránka > J > Jak Zamknout Záhlaví A Zápatí Ve Wordu?

Jak zamknout záhlaví a zápatí ve Wordu?

Dále můžeš vyzkoušet tento postup, který by ti s tímto úkolem mohl pomoci:

  1. Uprav záhlaví a zápatí tak jak je chceš.
  2. Na kartě Vývojář zvol Omezit úpravy.
  3. Pod "2. Omezení úprav" zvol "Žádné změny (jen pro čtení)".
  4. Zvol tělo dokumentu a pod "Výjimky" zvol "Všichni".
  5. Pod "3. Použití zámku" zvol "Použít zámek".

Přečtěte si více

Jak odstranit Záhlaví na druhé straně?

Odeberte záhlaví a zápatí z první stránky aktivního dokumentu

  1. Otevřete soubor aplikace Word, přejděte na první stránku, ze které chcete odebrat záhlaví a zápatí, a poté poklepejte na oblast záhlaví do režimu úprav.
  2. Poté zkontrolujte Odlišná první stránka pod Záhlaví zápatí karta, viz screenshot:
Jak změnit řádkování? Přejděte na Domů >řádkování a mezery mezi odstavci. Vyberte Možnosti řádkovánía potom v části Mezery zvolte požadované možnosti. Pokud chcete změnit mezery před nebo za vybranými odstavci, vyberte šipku vedle před nebo za a zadejte požadovanou velikost mezery. Vyberte Nastavit jako výchozí.

Jak se zbavit prázdné stránky ve Wordu?

Odstranění stránky ve Wordu

  1. Klikněte nebo klepněte na libovolné místo na stránce, kterou chcete odstranit, stiskněte Ctrl+G.
  2. Do pole Zadejte číslo stránky zadejte \page.
  3. Stiskněte enter na klávesnici a pak vyberte Zavřít.
  4. Ověřte, že je vybraný obsah stránky, a potom na klávesnici stiskněte Delete.
Jak dát nadpis do záhlaví? Na nadpisy kapitol ve vašem dokumentu použijte styl odstavce, který jste definovali pro nadpisy kapitol. Zvolte Vložit - Záhlaví nebo Vložit - Zápatí a potom vyberte pro aktuální stranu styl stránky z podnabídky. Klepněte do záhlaví nebo zápatí. Zvolte Vložit - Pole - Další pole a klepněte na záložku Dokument.

Co patří do záhlaví?

V záhlaví se uvádí přesný název odesílajícího podniku nebo organizace, její právní forma, případně obchodní značka nebo firemní znak. Dále jeho úplná adresa včetně PSČ a číslo poštovní přihrádky, pokud ji podnik má. Může zde být i logo podniku nebo organizace. Lidé se také ptají, co se dává do záhlaví? Do záhlaví a zápatí zpravidla dáváme následující informace: číslo stránky, název knihy nebo dokumentu, jméno autora a název kapitoly. U úředních dokumentů jsou v záhlaví či zápatí ještě zpravidla uváděny informace o celkovém počtu stran, datu vytvoření, popřípadě vytištění dokumentu.

Tak jak rozdělit záhlaví?

Přidání konce oddílu

  1. Vyberte, kde má nový oddíl začít.
  2. Přejděte na Rozložení > Konce.
  3. Zvolte typ zalomení oddílu, který chcete: Další stránka Konec oddílu spustí nový oddíl na následující stránce. Spojité Konec oddílu spustí nový oddíl na stejné stránce.
Jak nastavit Záhlaví od Určitě stránky? Na kartě Vložení klikněte na Záhlaví > Upravit záhlaví (nebo Zápatí > Upravit zápatí). Zvolte možnost Jiné na první stránce. Poznámka: Možnost Jiné na první stránce můžete použít na první stránce jakéhokoli oddílu dokumentu, nejen na úplně první stránce.

Jak nastavit číslování stránek?

Na kartě Vložení klikněte na ikonu Číslo stránky a pak klikněte na Číslo stránky. Vyberte umístění a pak vyberte styl zarovnání. Word automaticky očísluje všechny stránky kromě určených titulových stránek. Pokud chcete změnit styl číslování, vyberte Formát a pak zvolte formátování, které chcete použít.

By Winonah

Co se dává do záhlaví? :: Jak zrušit zápatí ve Wordu?
Užitečné odkazy