Domovská stránka > C > Co Se Dává Do Záhlaví?

Co se dává do záhlaví?

Do záhlaví a zápatí zpravidla dáváme následující informace: číslo stránky, název knihy nebo dokumentu, jméno autora a název kapitoly. U úředních dokumentů jsou v záhlaví či zápatí ještě zpravidla uváděny informace o celkovém počtu stran, datu vytvoření, popřípadě vytištění dokumentu.

Přečtěte si více

Co se nejčastěji vyskytuje v záhlaví a zápatí?

Záhlaví a zápatí jsou drobnými identifikátory, které se vyskytují v horní a dolní části dokumentu a uvádějí o něm důležité související informace. Mohou obsahovat číslování stránek, název dokumentu, jméno autora, číslo kapitoly nebo datum. Jak vypadá záhlaví? Záhlaví a zápatí jsou oblasti umístěné na horním a dolním okraji každé stránky v dokumentu. Do záhlaví a zápatí můžete vložit text nebo grafiku (obrázek, logo, atp.) nebo pole, např. pole číslo stránky, datum, název souboru, atd.

Co je záhlaví tabulky?

Záhlaví tabulky. Hlavní záhlaví tabulky je generováno automaticky na vrchu tabulky: jeho obsah je jméno dané tabulky z Nastavení tabulek. Záhlaví sloupců jsou také generována automaticky nad sloupci (nebo nalevo od řádků) s informacemi. Jejich popisy přebírají jména jednotlivých použitých polí. Jak dát do Záhlaví obrázek? Přejděte na Vložení > Záhlaví nebo Zápatí > Prázdné (nebo jednoduchá šablona). Poklikejte na [Zadejte text] v oblasti záhlaví nebo zápatí. Zvolte Obrázek a pak si vyberte obrázek z vašeho počítače. Klikněte na Zavřít záhlaví a zápatí nebo ho zavřete stisknutím klávesy Esc.

Podle toho, jak posunout záhlaví?

Do režimu pro úpravu Zápatí a Záhlaví se dostaneme zadáním příkaru z hlavního menu Zobrazit - Záhlaví a Zápatí. Po aktivaci režimu se vám zobrazí i pomocný panel nástrojů, nabízející vložení čísla stránek, datum, čas a další volby. Text a objekty (obrázky), které zde vložíte, je možné změnit pouze v tomto režimu. Když to vezmeme v úvahu, jak zvýraznit záhlaví? Poklikejte na záhlaví nebo zápatí, které chcete upravit, nebo vyberte Záhlaví nebo zápatía pak vyberte Upravit záhlaví nebo Upravit zápatí. Přidejte nebo změňte text záhlaví nebo zápatí nebo proveďte některý z následujících kroků: Odebrání záhlaví nebo zápatí první stránky Zvolte možnost Jiné na první stránce.

Jak zmenit záhlaví ve Wordu?

Přejděte na Vložení > Záhlaví nebo Zápatí. Vyberte si ze seznamu standardních záhlaví nebo zápatí, přejděte na seznam možností Záhlaví nebo Zápatí a vyberte požadované záhlaví nebo zápatí. Nebo můžete vytvořit vlastní záhlaví nebo zápatí tak, že vyberete Upravit záhlaví nebo Upravit zápatí. Jak mít záhlaví jen na první stránce? Změna nebo odstranění záhlaví nebo zápatí z první stránky

Poklikejte do oblasti záhlaví nebo zápatí (v blízkosti horního nebo dolního okraje stránky) a otevřete kartu Záhlaví a zápatí. Zkontrolujte, jestli je vybraná jiná první stránka. Pokud ne: Zvolte možnost Jiné na první stránce.

Jak udělat na každé stránce jiné záhlaví?

Zvolte příkaz Soubor > Vzhled stránky. Přepněte na kartu Rozvržení. V poli Záhlaví a zápatí zaškrtněte okénko různé liché a sudé. Klepněte na OK.

By Darell Lynchj

Jak dát nadpis do záhlaví? :: Jak zamknout záhlaví a zápatí ve Wordu?
Užitečné odkazy