Domovská stránka > C > Co Znamená Těkavost?

Co znamená těkavost?

V chemii a fyzice se pojmem těkavost označuje schopnost látky, obvykle v kapalném skupenství, vypařovat se. Těkavost přímo souvisí s tenzí par. Při dané teplotě (a stejných ostatních podmínkách jako např. proudění vzduchu, teplota kapaliny, apod.)

Přečtěte si více

Jaké vlastnosti mají těkavé látky?

Inhalanty (jinak také těkavé, prchavé látky, volatile solvents, solvencia, rozpouštědla) obecně nazýváme v současné době jednu velkou skupinu látek, o které můžeme velmi obecně a zjednodušeně můžeme říci, že se jedná o látky, které se ve volném prostoru (ve vzduchu) odpařují a jejichž výpary se vdechují/inhalují za Jak se čichá toluen? Čichači toluenu využívají těkavosti (vypařování) látky, při vdechování výparů toluenu se dostavují narkotické a jiné účinky (viz. níže). při vdechování toluenu jsou drážděny sliznic očí a dýchacích cest, objevuje se pálení a zarudnutí očí a kašel.

Které drogy jsou legální?

Mezi legální drogy patří alkohol, tabákové výrobky, léky, nátěrové barvy a ředidla. S legálními drogami se setkáváme v obchodních řetězcích, drogeriích, obchodech s barvami a laky, s potravinami, dále v lékárnách, na čerpacích stanicích a v restauracích. Co to je těkavý? Těkavé látky jsou chemické látky, které uživatelé čichají-inhalují. Celou skupinu těchto návykových látek najdeme v MKN-10 ( Mezinárodní klasifikaci nemocí 10. revize) pod označením F18 - jako prchavé látky. Běžně se však označují také jako látky těkavé a inhalační (inhalanty).

Co to je vař?

Var je skupenská přeměna, při které se kapalina mění na plyn v celém svém objemu (nejenom z povrchu jako při vypařování). Když to vezmeme v úvahu, Čím se vyznačují těkavé kapaliny? Jsou to chemické látky, které uživatelé čichají, aby docílili rychlého opojení. Většinou to jsou kapaliny s relativně nízkým bodem varu, takže se snadno odpařují a i za pokojové teploty vytváří dostatečně koncentrované páry, které při nadýchání vyvolají psychotropní účinek.

Jak vypadá člověk na pervitinu?

Člověk intoxikovaný pervitinem se chová a vypadá jinak než člověk na GHB/GBL. Na pervitinu si člověk všímá velmi intenzivně svého okolí a nejspíš nebude ohrožený nemotorností, malátností, vrávoravými pády, řezy a škrábanci, jako na GHB/GBL. Co se šňupe?

Zahrnují drogy, které působí jako:

  • sedativa (uklidňující látky),
  • stimulanty (povzbuzující látky),
  • halucinogeny (tripy) a.
  • afrodiziaka (sexuální stimulanty).

Jak se pouziva toluen?

Použití toluenu

Toluen je díky výhodným teplotám tání a varu možné použít jako náplň do teploměrů. Dále se používá jako rozpouštědlo barev a laků. Své místo má i při výrobě jiných sloučenin, typickým příkladem je výroba trhaviny TNT, chemicky trinitrotoluen.

By Segal Smriti

Co zpusobuje toluen? :: Co nemůže být na konci Radku?
Užitečné odkazy