Domovská stránka > J > Jak Udělat Mezeru Mezi Odstavci?

Jak udělat mezeru mezi odstavci?

Pokud chcete změnit mezery mezi vybranými odstavci, použijte možnosti mezer na kartě Rozložení stránky:

  1. Vyberte odstavce, které chcete změnit.
  2. Klikněte na kartu Rozložení stránky a v části Mezery upravte vzdálenost před nebo za každým odstavcem klikáním na šipky nahoru nebo dolů v polích Před a Za.

Přečtěte si více

A další otázka, jak udělat nedelitelnou mezeru?

Na PC se nezlomitelná mezera častokrát píše pomocí kláves Ctrl + Shift + mezera. V případě, že Vám výše uvedený způsob nefunguje, je vždy možné se spolehnout na ASCII kódy, kde se nezlomitelná mezera napíše zmáčknutím klávesy Alt a vyťukání kódu 0160 na numerické klávesnici. Po puštění Altu se pevná mezera napíše. Jak naformátovat diplomovou práci? Pro správné formátování Vaší písemné práce (bakalářské, diplomové, disertační, absolventské či jiné práce) je třeba mít zkušenost s textovým editorem, resp. procesorem a mít i určitou úroveň znalostí typografických pravidel. Písemnou práci lze rozdělit na dvě části – obsahovou a formální.

Také, jak nastavit číslování stránek?

Na kartě Vložení klikněte na ikonu Číslo stránky a pak klikněte na Číslo stránky. Vyberte umístění a pak vyberte styl zarovnání. Word automaticky očísluje všechny stránky kromě určených titulových stránek. Pokud chcete změnit styl číslování, vyberte Formát a pak zvolte formátování, které chcete použít. Jak udělat ve Wordu řádky? Postup vložení řádku do dokumentu Word pomocí vestavěného nástroje Vodorovná čára:

  1. Umístěte kurzor na místo, kam chcete vložit řádek.
  2. Přejít na Domů Karta.
  3. v Odstavec vyberte skupinu Hranice šipku rozevíracího seznamu a vyberte Vodorovná čára.
  4. Chcete-li změnit vzhled řádku, poklepejte na řádek v dokumentu.

Jak se píšou kapitálky?

Kapitálky jsou vyznačovací řez písma latinky, u kterého mají písmena tvar verzálek (velkých písmen), avšak velikost běžných malých písmen, minuskulí. Jak psát Kapitalkami? Jak to psát

Pro psaní kapitálek se báječně hodí šikmé pero (jako ostatně na všechna stará písma), protože dělá automaticky správné síly skoro všech tahů. Dříky se zásadně píší odshora dolů, vlasové tahy až na výjimky také (výjimkou je třeba pravá horní nožička v písmeni K). Spojovací tahy se píší zleva doprava.

Také, jak vypnout velká písmena ve wordu?

Návod, jak vypnout automatické psaní velkých písmen, je v tomto článku dále. Ve Wordu 2010 je nutné vyvolat nabídku Soubor > Možnosti. Zde dle obrázku záložku Kontrola pravopisu a mluvnice, dále tlačítko Možnosti automatických oprav a v dalším okně vypnout Velká písmena na začátku vět. Jak se dělá řádkování? Přejděte na Domů >řádkování a mezery mezi odstavci. Vyberte Možnosti řádkovánía potom v části Mezery zvolte požadované možnosti. Pokud chcete změnit mezery před nebo za vybranými odstavci, vyberte šipku vedle před nebo za a zadejte požadovanou velikost mezery.

Jak nastavit formátování ve Wordu?

Formátování textu v obsahu

  1. Přejděte na Reference > Obsah > Vložit obsah.
  2. Zvolte možnost Změnit.
  3. V seznamu Styly klikněte na úroveň, kterou chcete přizpůsobit, a potom klikněte na Změnit.
  4. V podokně Úprava stylu si nastavte požadované změny.
  5. Kliknutím na OK změny uložíte.

By Hege

Kde je řádkování ve Wordu? :: Kde je ve Wordu řádkování?
Užitečné odkazy