Domovská stránka > K > Kde Je Ve Wordu Řádkování?

Kde je ve Wordu řádkování?

Změna řádkování ve Wordu

  1. Vyberte odstavce, které chcete změnit.
  2. Vyberte Domů > Řádkování a vzdálenost odstavců a zvolte požadované řádkování.

Přečtěte si více

Co je to jednoduché řádkování?

Jako řádkování se označuje vzdálenost mezi jednotlivými řádky v rámci jednoho odstavce. Tato vzdálenost se přitom uvádí právě v řádcích. Standardně se používá takzvané jednoduché řádkování, další možností je například dvojité řádkování, řádkování 1,5 a další. Jak udělat mezery ve Wordu? Změna řádkování v části dokumentu

Přejděte na Domů >řádkování a mezery mezi odstavci. Vyberte požadovanou velikost řádkování nebo vyberteMožnosti řádkování a potom v části Mezery vyberte požadované možnosti.

Jaké je správně řádkování?

Při doporučené velikosti písma základního textu 11 bodů doporučujeme použít řádkování 1,3. Větší řádkování již nepůsobí esteticky. Menší řádkování (1,0) volíme v těch částech práce, kde používáme menší font (velikost písma 10 nebo 9 bodů). Jak udělat ve Wordu kapitálky? Pokud chcete u textu použít kapitálky, vyberte text a potom na kartě Domů ve skupině Písmo klikněte na šipku v pravém dolním rohu. V dialogovém okně Písmo v části Styl zaškrtněte políčko Kapitálky. Pokud chcete změnu případu vrátit zpět, stiskněte kombinaci kláves CTRL+Z.

Jak nastavit jednoduché řádkování?

Nastavení jednoduchého řádkování v části dokumentu

  1. Vyberte odstavce, které chcete změnit.
  2. Přejděte na Domů >řádkování a mezery mezi odstavci .
  3. Zvolte 1.0.
Co znamená pojem dvojité řádkování? Celý wordový dokument nebo jeho část můžete nasycené mezerou. Pokud chcete celý dokument zdůolit, přejděte na Návrh > mezerymezi odstavci a zvolte Dvojité. Tip: Pokud chcete zdůolit jenom část dokumentu, vyberte odstavce, které chcete změnit, přejděte na Domů >Řádkovánía Mezery mezi odstavci a zvolte 2,0.

Jak nastavit řádkování v Libre Office?

Nejméně Nastaví řádkování minimálně na hodnotu, kterou zadáte v poli. Pokud v odstavci používáte různé velikosti písma, řádkování se automaticky upraví podle největší velikosti písma. Pokud chcete pro všechny řádky stejné řádkování, zadejte v poli Minimálně hodnotu, která odpovídá největší velikosti písma. Co je to Zarovnání do bloku? Text se nazývá zarovnaný do bloku, když je zarovnaný k oběma okrajům. Můžete zvolit zarovnání celého textu odstavce kromě posledního řádku (Do bloku, doleva nebo Do bloku, doprava) nebo můžete zarovnat text odstavce včetně posledního řádku (Do bloku všechny řádky).

Tak jak udělat odstavec na pc?

Na kartě Domů klikněte pravým tlačítkem myši na styl Normální a zvolte Změnit. Vyberte Formát apak zvolte Odstavec.

By Zonda

Jak udělat mezeru mezi odstavci? :: Jak upravit mezery mezi slovy ve Wordu?
Užitečné odkazy