Domovská stránka > J > Jak Udělat Pevnou Mezeru Na Konci Radku?

Jak udělat pevnou mezeru na konci Radku?

Pro pevné spojení předložky s následujícím slovem (pro společné zalomení řádku) se používá tzv. pevná mezera, kterou napíšete pomocí klávesové zkratky Alt+0160.

Přečtěte si více

Jak udělat mezeru mezi odstavci?

Pokud chcete změnit mezery mezi vybranými odstavci, použijte možnosti mezer na kartě Rozložení stránky:

  1. Vyberte odstavce, které chcete změnit.
  2. Klikněte na kartu Rozložení stránky a v části Mezery upravte vzdálenost před nebo za každým odstavcem klikáním na šipky nahoru nebo dolů v polích Před a Za.
Jak se dělá pevná mezera v Powerpointu? Pevná mezera v MS PowerPoint

To se udělá jednoduše pomocí zkratky alt+0160.

Jak napsat na PC?

Mnoho znaků jde přitom napsat několika způsoby. Tři základní přístupy jsou psaní pomocí kombinace Alt + Ctrl + “nějaká klávesa“, Shift + “nějaká klávesa“ a Alt + “nějaké číslo“. Poslední jmenovaný způsob se nazývá ASCII, což je prapůvodní znakový kód, který má své uplatnění především u klávesnic s numerickou částí. Jak napsat Å? Ctrl+Alt+č+písmeno dá písmeno s obloučkem (˘), např. ă. Ctrl+Alt+ř+písmeno dá písmeno s kroužkem (°), např. å.

Jak napsat œ?



Vkládaný znakKlávesy
œ, ŒCTRL+SHIFT+&, o nebo O
ç, ÇCTRL+, (ČÁRKA), c nebo C
ð, ÐCTRL+' (APOSTROPHE), d nebo D
ø, ØCTRL+/, o nebo O
Jak psát pomlku? Zápis pomlčky

Nejsnadněji toho docílíte pomocí klávesové zkratky. Tu provedete stisknutím a držením levého altu a napsáním čísla na numerickém bloku. Krátká pomlčka klávesová zkratka – levý Alt + 0150. Dlouhá pomlčka klávesová zkratka – levý Alt + 0151.

Jak psát rozsah?

Vedle krátké pomlčky (–⁠) se v textu někdy používá také pomlčka dlouhá (—). Použití znaků pomlčky a dlouhé pomlčky musí být jednotné, v jednom dokumentu lze používat pomlčku (–⁠) pro označení rozsahu nebo nahrazení výrazů a či versus a dlouhou pomlčku (—) v ostatních případech, např. Lidé se také ptají, jak odstranit spojky na konci řádku? zalomení řádku klávesou Shift+Enter. Umístíme kurzor myši bezprostředně před předložku na konci řádku a stiskneme Shift+Enter.

Jak dělit slova na konci řádku?

Dělení slova na konci řádku se naznačí spojovníkem, např. kra‑|bice. Pokud řádek končí spojovníkem vyžadovaným pravidly pravopisu (např. spojovník ve slovech ping-pong, technicko-ekonomický) a část slova za spojovníkem pokračuje na následujícím řádku, zopakuje se spojovník rovněž na začátku tohoto řádku, např.

By Pitt

Jaké je nula číslo? :: Jak napsat neviditelnou mezeru?
Užitečné odkazy