Domovská stránka > J > Jak Mezi Sebou Komunikuji Kočky?

Jak mezi sebou komunikuji kočky?

Vřeštivé zvuky vydávají kočky s široce otevřenou tlamou a jednotlivé zvuky kočka moduluje změnou tvaru ústní dutiny. Patří sem různé zvuky od syčení a prskání až po vřískání. Těmito zvuky komunikují kočky mezi sebou.

Přečtěte si více

Jak kočka přede?

V současné době se má za to, že předení vzniká při nárazu hlasivek. Tento zvuk kočka vydává po celý život, ovšem na začátku se každá kočka musí správnému vrnění nejprve naučit. Už několik málo hodin po narození, koťátko začne vydávat svůj první vrnící zvuk pro kontakt s matkou. Můžete se také zeptat, jak masirovat kočku? Jak postupovat při masáži mazlíčka

  1. Začněte s jemnými, pomalými tahy od hlavy k ocasu.
  2. Přesuňte se na hlavu, masírujte různé oblasti tváře za použití lehkého tlaku a krouživých pohybů.
  3. Přesuňte se ke krku, ramenům a hrudníku a zvyšte tlak, pohyby jsou stále krouživé.

Jak na Bojácnou kočku?

Pamatujte, že překonání bázlivosti chce čas a kočka potřebuje své tempo. Jakákoliv snaha ji popohánět, třeba ji nutit opouštět úkryty, nosit ji na místa, kam v bytě nechodí a podobně, strach spíše jenom zhorší. Zůstaňte zvířeti přístupní, nabídněte mu sebe a svou pozornost, ale nenuťte ho do ničeho. Jak přilákat kočku? Dejte si na čas. I při kontaktu s kočkou volte spíš pomalé pohyby, než rychlé, které zvíře mohou ještě více plašit. Klidně k ní nejprve pomalu natáhněte ruku a nechte kočku, ať si očichá vaši dlaň. Pravidelně s ní navazujte kontakt vřelým oslovením a mluvením, když vám to dovolí, zvykejte ji na své ruce.

Jak odnaučit kočky značkovat?

Kastrace vaší kočky je ověřenou cestou jak zredukovat její potřebu značkování. Tato procedura řeší 90% všech případů značkujících koček, podle Human Society of the United States. Pokud je to možné, nechte provést kastraci už před šestým měsícem života, aby se co nejdříve eliminovala možnost potenciálního značkování. Jak se dorozumět s kočkou? Všímejte si ocasu vaší kočky.

Stejně jako psi kočky používají svůj ocas ke komunikaci. Když budete vědět, co který pohyb ocasem znamená, budete své kočce lépe rozumět. Zde jsou běžné pozice ocasu u koček: Ocas rovně vzhůru, na konci zatočený: kočka je spokojená.

Jak značkují kočky?

Při značení svého teritoria kočky používají moč a výkaly. Tímto způsobem podávají informace ostatním kočkám o svém pohlaví, věku, zdravotním stavu , atd. a upozorňují, aby se nepřibližovaly. Současně je uklidňuje, když jsou obklopeny svým vlastním pachem. Proč kočka šlape? Hlavním důvodem jsou zvyky, a také vzpomínka na dobu kotěcí. Přesně takhle totiž koťátka masírují matčiny mlékovody, díky čemuž dojde k rozproudění mléka. Celé je to vlastně reflex, kdy hnětení vyvolává pocit něčeho dobrého. A právě na měkkém povrchu se kočce tato krásná vzpomínka dobře vybaví.

Podle toho, co znamená že kočka prede?

Obecně je znám fakt, že kočky předou v situacích, kdy se cítí dobře, v bezpečí a uvolněné. Předení ale také slouží jako důležitý komunikační kanál mezi matkou a jejími koťátky. Koťátka předením podporují tvorbu matčina mléka a zároveň dávají své mamince najevo, že jsou v pořádku.

By Ridley Abramovich

Proč kočka Nevrní? :: Jak registrovat doménu zdarma?
Užitečné odkazy