Domovská stránka > J > Jak Napsat Neviditelnou Mezeru?

Jak napsat neviditelnou mezeru?

Na PC se nezlomitelná mezera častokrát píše pomocí kláves Ctrl + Shift + mezera. V případě, že Vám výše uvedený způsob nefunguje, je vždy možné se spolehnout na ASCII kódy, kde se nezlomitelná mezera napíše zmáčknutím klávesy Alt a vyťukání kódu 0160 na numerické klávesnici. Po puštění Altu se pevná mezera napíše.

Přečtěte si více

Také, jaký je rozdíl mezi mezerou a nedělitelnou mezerou?

Zatímco pevná mezera má pevně danou šířku a neroztahuje se ani při roztahování ostatních mezer na řádku, nezlomitelná mezera je flexibilní a společně s ostatními mezerami na řádku se roztahuje. Faktem ale je, že mnoho textových editorů automaticky interpretuje nezlomitelnou mezeru jako pevnou. Jak udělat nedělitelnou mezeru ve Wordu? Symbolem „°“ značím pevnou mezeru, tedy po jedničce stiskněte Shift+Ctrl+Mezerník nebo Alt+0160.

Tak kdy se používá nedělitelná mezera?

Pevná mezera (tvrdá, nedělitelná) je od klasické nerozeznatelná. Používá se všude tam, kde není dovoleno dělit výrazy, které k mezeře přiléhají, na dva řádky. Zachovává se tak čitelnost a plynulost textu. Jak se vkládá dlouhá mezera? vložitmezeru

Speciální znakKlávesová zkratka
Zalomení sloupce nebo textového rámečkuCtrl + Enter
Dlouhá pomlčkaAlt + _
Krátká pomlčkaAlt + -
Pevné rozděleníCtrl + Shift + -

Když to vezmeme v úvahu, jak napsat neviditelný znak?

Jak jej napsat, to do značné míry závisí na platformě, kterou používáte.

  1. Windows. Ve Windows funguje Alt+8203 nebo Alt+200B.
  2. Linux. Ctrl+Shift+U8203.
  3. Apple OS X.
  4. HTML.
  5. Nebo si můžete neviditelnou mezeru zkopírovat v následujícím textu.
Jak napsat Nezlomitelnou pomlčku? Nezlomitelná pomlčka

Za normální pomlčkou následuje, je-li na konci řádku, odřádkování. Nezlomitelná pomlčka oproti běžné způsobí, že se za ní řádek nezlomí a část před ní i za ní se chová jako jediné slovo – řádek se láme před ním nebo za ním. Ve značkovacích jazycích se zapisuje entitou ‑.

Co nemůže být na konci Radku?

Řádek se nemá zalomit v mezislovních mezerách, které jsou užity: ve spojení neslabičných předložek k, s, v, z s následujícím slovem, např. k mostu, s bratrem, v Plzni, z nádraží, ve spojení slabičných předložek o, u a spojek a, i s výrazem, který po nich následuje, např. Jak nahradit mezeru pevnou mezerou? (Ctrl + H > karta Nahradit > Najít pevnou mezeru = ctrl + shift + mezerník, Nahradit za mezeru.)

Tak co jsou to typografická pravidla?

Základní, všeobecně známe a povětšinou dodržované pravidlo mluví o zapisování mezer za interpunkční znaménka (čárku, tečku, dvojtečku, otazník, vykřičník, středník, výpustku). Nejčastějším porušením pravidla je vynechání této mezery, případně zápis mezery nejen za, ale i před interpunkční znaménko.

By Jennings Reeber

Jak udělat pevnou mezeru na konci Radku? :: Jak se bránit proti nevyžádaným telefonátům?
Užitečné odkazy