Domovská stránka > C > Co Jsou Záložní Zdroje?

Co jsou záložní zdroje?

Záložní zdroj (též UPS) je zařízení nebo systém, který zajišťuje souvislou dodávku elektřiny pro zařízení (po určitou dobu), která nesmějí být neočekávaně vypnuta. Záložní zdroje se obvykle zapojují mezi primární zdroj elektřiny a vstup napájení chráněného zařízení.

Přečtěte si více

Co to znamená Interactive?

Line-interactive

Jedná se o zdokonalený Off-line. Dokáže skokově stabilizovat výstupní napětí, aby se co nejvíce blížilo předepsanému napětí, aniž by přecházel na akumulátorové napájení – využívá na to přepínání odboček autotransformátoru. Posílení nižšího napětí se říká boost, potlačení vyššího napětí buck nebo trim.
Jak dlouho vydrží UPS? Doba zálohování baterie (hodiny) = napětí baterie * AH * PF / zatížení, PF: výkonový faktor. Výsledná doba zálohy je přibližně 120 minut zálohy zátěže 2200W. Doporučujeme navýšit kapacitu baterií o 20 – 30 % , protože po prvních několika nabíjení se kapacita sníží .

A další otázka, jak vybrat záložní zdroj ups?

Podle výkonu můžeme UPS jednoduše rozdělit na:

  1. Výkon do 500 W bohatě postačí pro domácí prostory a do malých kanceláří.
  2. Výkon od 500 – 1 500 W se hodí do větších kanceláří. Pravděpodobně totiž budete potřebovat, aby zdroj udržel v provozu více zařízení.
  3. On–line UPS je vhodný pro ty nejnáročnější firmy.
Jak funguje záložní zdroj UPS? Název UPS je obecně vnímám jako náhradní nebo záložní zdroj elektrického proudu 230V. Záložní zdroj je zapojen do sítě a zároveň připojen k baterii 12V nebo 24V. V případě výpadku sítě přepne na baterie, začne vyrábět 230V/50Hz identické jako v rozvodné síti a napájí spotřebič po dobu výpadku.

Jak funguje UPS zdroj?

UPS funguje na principu akumulátoru. Pokud není dodávka elektřiny z primárního zdroje přerušena, je UPS udržován v nabitém stavu. Zároveň slouží jako ochrana proti dalším problémům rozvodné sitě (viz níže). V okamžiku přerušení dodávky elektřiny zajišťuje napájení zařízení až do svého vybití nebo obnovení dodávky. Co znamená zkratka UPS? Zdroj nepřerušovaného napájení, často označovaný zkratkou UPS (z anglického Uninterruptible Power Supply/Source) je zařízení, které zajišťuje souvislou dodávku elektrické energie pro spotřebiče, které nesmějí být neočekávaně vypnuty.

Jak se počítá kapacita baterie?

Výdrž v hodinách získám vynásobením počtu mAh počtem V baterie a vydělením 1000. Konečná hodnota jsou Wh - watthodiny, tedy výdrž. Jaký záložní zdroj pro oběhové čerpadlo? Velmi oblíbené jsou záložní zdroje pro oběhové čerpadla nebo kotle. UPS je možné zapojit do sítě, ze které jsou napájeny. Při výpadku se zdroj přepne na záložní 12 nebo 24 V baterii. Ta začne spotřebič napájet 230 V.

A další otázka, jak zapojit ups?

Cívka relé je připojena na primární zdroj energie (ve vašem případě rozvodná síť), napětí sítě tak udržuje relé sepnuté. Na "střední" kontakty relé je připojen spotřebič, na NO kontakty je připojen primární zdroj (síť), na NC kontakty je připojena UPS.

By Wappes Higaneda

Jak správně vybrat UPS? :: Kde najdu oblíbené?
Užitečné odkazy