Domovská stránka > J > Jak Dělíme Pc Sítě?

Jak dělíme PC sítě?

Dělení dle velikosti:

LAN (local area network) – místní počítačová síť například v domácnosti či jedné budově (např. ethernet), MAN (metropolitan area network) – metropolitní síť propojující větší množství zařízení v městské zástavbě, WAN (wide area network) – rozlehlá síť spojující LAN a MAN sítě (např.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, co je to lan a wan?

Největším a nejznámějším příkladem sítě WAN je síť Internet. Sítě WAN jsou využívány pro spojení lokálních sítí (LAN) nebo dalších typů sítí, takže uživatelé z jednoho místa mohou komunikovat s uživateli a počítači na místě jiném. Spousta WAN je budována pro jednotlivé společnosti a jsou soukromé. Co obsahuje PC síť? Technické a programové vybavení sítí PC-LAN

  • přenosové médium (kabel)
  • síťová karta (tzv. adaptér)
  • obslužný program pro adaptér (tzv. driver)
  • síťový operační systém.

Jak se připojit k lokální síti?

Klikněte na Start → Ovládací panely → Síťová připojení a vyberte přídavnou kartu, jíž použijete k propojení s notebookem. Otevřete vlastnosti karty a na záložce Obecné dvakrát poklepejte na Protokol sítě Internet (TCP/IP). Zvolte možnost Použít následující IP adresu a vložte například 192.168.0.1. Lidé se také ptají, co je to síťová karta? Síťová karta je prvek, který je obsažen v obsluhovaném zařízení nebo zapojen v jeho bezprostřední blízkosti. Zajišťuje pro něj síťovou komunikaci z pohledu klienta a stará se o všechny funkce, které s tím souvisí.

Můžete se také zeptat, proč počítače do sítí propojujeme?

Po formální stránce je počítačová síť skupina počítačů popř. periferií, které jsou mezi sebou propojeny tak, aby zajistily vzájemnou komunikaci libovolného uživatele s programem na libovolném počítači, dvou programů mezi sebou nebo dvou libovolných uživatelů mezi sebou, a to při vysoké spolehlivosti komunikace. Podle toho, jak se dělí sítě podle postavení uzlů? Dělení sítí podle vzájemného vztahu stanic (uzlů): Peer-to-Peer (P2P) - typ sítě, ve které jsou si všechny počítače, resp. uzly, rovny. (anglický termín "peer-to-peer" česky doslova znamená „rovný k rovnému“ nebo „rovný s rovným“).

Proč vlastně počítač připojujeme k síti?

Počítačová síť (anglicky computer network) je v informatice označení pro technické prostředky, které realizují spojení a výměnu informací mezi počítači. Umožňují tak uživatelům komunikaci podle určitých pravidel, za účelem sdílení využívání společných zdrojů nebo výměny zpráv. Podle toho, jaký je rozdíl mezi lan a wan? LANWAN

LANWAN
kvůli čemu se zřizujíspíše pro potřeby sdíleníspíše pro potřeby komunikace

Co to je adresa?

IP adresa je unikátní číslo, které je přiděleno libovolnému zařízení komunikujícímu prostřednictvím internetového protokolu (IP). Svoji IP adresu tak mají nejen počítače, notebooky nebo tiskárny, ale také každý telefon, tablet nebo například nová pračka.

By MacSwan

Co to je WPS? :: Jak být sympatická?
Užitečné odkazy