Domovská stránka > J > Jak Dělíme Digitální Kamery?

Jak dělíme digitální kamery?

Rozdělení

  • DV – Digital Video – nejrozšířenější systém v amatérském videu (2006)
  • D 8 – (Digital 8 – používá DV kodek) – digitální klon analogové „Video 8/Hi 8“ firmy Sony (jednostranně slučitelný)
  • DVCAM (Sony) a DVC Pro (Panasonic) – profesionální verze formátu DV doplněná zejména o TIMECODE.

Přečtěte si více

A další otázka, jak vybrat kameru na natáčení?

Na co se zaměřit při výběru videokamery?

  1. Snímková frekvence - uvádí se zkratkou fps (frames per second - snímků za vteřinu).
  2. Rozlišení - standardem je Full HD, stále častěji se však setkáváme se 4K, které má 4 krát více bodů než Full HD rozlišení.
  3. Slot na karty - ne každá paměťová karta pasuje na každou kameru.
Jak si vybrat videokameru? Testy kamer do auta 2022 – vítěz testu nejlepší kamera do auta
  • Nextbase 322GW – 2,5“, Full-HD, 1920×1080, více… hodnocení 1,5.
  • Truecam A7s – 2,7“, Full-HD, 2560×1080, více… hodnocení 2,0.
  • LAMAX T6 GPS WiFi – 1,5“, Full-HD, 1920×1080, více… hodnocení 2,4.
  • TrueCam H5 – 1,5“, Full-HD, 1920×1080, více… hodnocení 2,5.

Co znamená Analogova kamera?

Analogové kamerové systémy

signál z kamery je vyveden v analogové podobě( konektor,BNC nebo Cinch) používající televizní normu typu PAL. Tak to je signál přenášen až do místa jeho využití.
Co to je kamera? Kamera je v podstatě typ fotoaparátu, který pořizuje mnoho snímků ve velké rychlosti za sebou a díky tomu se snímky jeví jako souvislý obraz – film, video, obrazový záznam.

Co je to digitální kamera?

Vyznačují se miniaturními rozměry, velmi snadným ovládáním a sdílením pořízených záběrů. S použitím ochranného pouzdra jsou odolné vůči drsným vnějším vlivům, jako je déšť, sníh, vítr či prach. Hodí se zejména pro záznam extrémních sportů. Standardně pořizují záznam v rozlišení Full HD o snímkové frekvenci 30 FPS. Také, jak vybrat kamery? Rozlišení kamery

Rozlišení patří k nejdůležitějším údajům ovlivňujícím kvalitu obrazu. Čím více, tím lépe. Je rozumné pořídit kameru s alespoň HD rozlišením (720p), skvělé jsou FullHD kamery (1080p), nejvyšší modely zvládají i větší rozlišení, jako je 4K.

Jakou kameru na dovolenou?

Ideální jsou pro kratší videa s autentickou atmosférou vhodná k umístění například na YouTube. Typický je pro ně výrazně širokoúhlý záběr s různě zřetelným efektem rybího oka. Sportovní kamery nemají optický zoom a často postrádají stabilizaci obrazu - ta se ostatně hodí spíše pro klidnější záběry pořizované z ruky. Jakou IP kameru na dům vybrat? Kromě rozlišení by vás měla zajímat i světelnost – neboli schopnost kamery snímat i za šera, označená písmenkem f. Čím menší hodnota f, tím lepší světelnost a snímání ve zhoršených světelných podmínkách. A jak se obraz přenáší do vašeho zařízení? Možností je hned několik – přes Wi-Fi, mobilní SIM nebo klasický kabel.

Jak vybrat Autokameru do auta?

Základní tipy pro výběr autokamery

Rozlišení záznamu v HD poskytne horší kvalitu, ale video zabere na úložišti méně prostoru. S rostoucí kvalitou (až 4K) budete potřebovat větší SD kartu. Snímková frekvence (ve fps) představuje plynulost záznamu. Vybírejte kameru s alespoň 25 fps, aby se video nezadrhávalo.

By Jarlen Kliment

Jakou kartu do kamery do auta? :: Jaký je rozdíl mezi kompaktem a zrcadlovkou?
Užitečné odkazy