Domovská stránka > J > Jak Delime Služby?

Jak Delime služby?

Služby se obvykle rozlišují podle toho, zda uspokojují potřeby kolektivní nebo individuální. Služby uspokojující kolektivní potřeby jsou hrazeny z veřejných zdrojů (stát, obce), zatímco služby uspokojující individuální potřeby jsou hrazeny ze soukromých zdrojů.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, co je to služba?

Služba je hospodářská činnost uspokojující určitou potřebu. Jejím výsledkem je užitečný efekt, ne hmotný statek (výrobek). Služby se obvykle rozlišují podle toho, zda uspokojují potřeby kolektivní nebo individuální. Co je to stupňovitost služeb? 13) Vysvětli, co znamená stupňovitost služeb? Čím větší město nebo obec, tím více druh služeb.

Co znamená že služby mají hierarchický charakter?

Hierarchie (řec. ἱερός hieros, posvátný, a ἄρχω, ἄρχειν archó, archein, vládnout) je uspořádání nadřazenosti a podřízenosti tak, že každý prvek kromě nejvyššího je podřízen právě jednomu nadřízenému. Jak uspokojujeme potřeby? Potřeby lidé uspokojují spotřebou a služeb, v drtivé většině světa výměnou za finanční obnosy, a tím tedy tvoří základní pohyby na trhu. Podle základního dělení můžeme potřeby popsat takto: Základní potřeby – jsou to nevyhnutelné potřeby, věci bez kterých člověk není schopen přežít (jídlo, spánek apod.)

Co jsou doplňkové služby?

Doplňkové služby jsou takové, které je možné sjednat k úvěru. Obvykle jde o placené nadstandardní služby – například pojištění schopnosti splácet nebo pojištění osobních věcí, které nabízejí klientovi možnost rychlého řešení nenadálé situace. Co jsou základní služby? Základní služby představují minimální soubor služeb, které musí být poskytovány trvale na celém území České republiky za stejných podmínek všem uživatelům, za dostupnou cenu a ve stanovené kvalitě.

Kdo poskytuje služby?

Poskytovatel služby (anglicky Service provider) je subjekt, který poskytuje službu zákazníkovi. Jsou to všechny firmy, jednotlivci, organizace nebo instituce které svým zákazníkům posktytují služby. Z hlediska ekonomiky jsou součástí sektoru služeb. Podle toho, co patří mezi veřejné služby? Veřejnou službou se v tomto zákoně rozumí činnost vykonávaná ve prospěch obcí či jiných subjektů, a to například při zlepšování životního prostředí, v oblasti sociální péče, kulturního a sportovního rozvoje. Nejčastěji je tomu při udržování čistoty ulic a jiných veřejných prostranství.

Podle toho, co nepatri do služeb?

Mezi služby spojené s nájmem rozhodně nepatří

  • Fond oprav.
  • Splátka anuity v bytovém družstvu.
  • Rozhlasové a televizní poplatky.
  • Pojištění bytu a domu.
  • Správa bytové jednotky.
  • Odměna statutárních orgánů
  • Náklady spojené s užíváním nebytových prostor.

By Delmor Shivkumari

Jak Delime potřeby? :: Kdo je persona?
Užitečné odkazy