Domovská stránka > C > Co To Je Wps?

Co to je WPS?

WPS (Wi-Fi Protected Setup) je bezdrátový zabezpečovací standard, který vám umožňuje jednoduše připojovat zařízení k bezdrátové síti. Funkci WPS můžete nakonfigurovat prostřednictvím kódu PIN nebo tlačítka WPS. WPS podporuje ověřování pomocí protokolů Open System, WPA-Personal a WPA2-Personal.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, co jsou síťové prvky?

Do kategorie síťové prvky spadají veškerá zařízení, která se podílí na tvorbě nejen internetového připojení. Kromě standardních prvků, jako je router, switch nebo ethernetový kabel, zde najdete také třeba síťová úložiště NAS, LTE modemy a řadu dalších zařízení. Která komponenta umožňuje připojit počítač k počítačové síti? Síťová karta je zařízení, které umožňuje připojit počítač k jiným počítačům pomocí počítačové sítě.

Pokud jde o to, co patří mezi hardwarové prvky počítačových sítí?

Aktivní síťový prvek

  • opakovač (repeater)
  • rozbočovač (hub)
  • most (bridge)
  • směrovač (router)
  • brána (gateway)
  • přepínač (switch)
  • Powerline adaptéry.
  • Access point (AP/přístupový bod)
Jak se připojit do sítě? Možnost 2: Přidejte síť
  1. V zařízení přejděte do aplikace Nastavení.
  2. Klepněte na Síť a internet. Internet.
  3. Na konci seznamu klepněte na Přidat síť. V případě potřeby zadejte název sítě (SSID) a další údaje o zabezpečení.
  4. Klepněte na Uložit.

Jak na domácí síť?

Základem domácí (nebo malé firemní) sítě je router neboli směrovač. Router nejčastěji připojujeme přes WAN port k modemu, kterým přijímáme internetový signál (ten zpravidla dodává přímo poskytovatel připojení). Abychom jej mohli dále šířit do své vlastní sítě, potřebujeme právě router. Jak se připojit k druhému PC? Pro jednoduché propojení dvou počítačů vám stačí, aby oba tyto počítače byly vybaveny bezdrátovou síťovou kartou. Windows totiž umožňují vytvořit takzvanou síť ad hoc, což je v podstatě dočasné připojení mezi počítači, případně dalšími přenosnými zařízeními, používané ke konkrétnímu účelu.

Co umí síťová karta?

Síťová karta (anglicky Network Interface Controller, zkratka NIC) je v informatice zařízení pro propojení počítačů v počítačové síti. Ve stolních počítačích má podobu karty, která se zasune do slotu (sběrnice PCI-e) základní desky nebo (což je dnes daleko častější varianta) je na základní desce integrovaná. Můžete se také zeptat, jak funguje sítová karta? Jak funguje? Síťová karta (NIC) slouží počítači k tomu, aby se zapojil do sítě. Karta NIC obsahuje hardware nutný ke komunikaci s kabelovým ethernetovým připojením. Rané karty NIC měly zpravidla podobu rozšiřující karty připojené k základní desce počítače pomocí sběrnice PCI.

Co má za úkol síťová karta?

Úkolem síťové karty je zajistit přenos dat mezi sběrnicí počítače a počítačovou sítí. Síťový kabel se ke kartě připojuje konektorem, který může být typu BNC, nebo TP (Twisted Pair). Některé karty mohou mít pouze jeden z uvedených typů konektorů, obvykle bývají na kartě konektory oba.

By Harden

Jak se připojit k síťovému disku? :: Jak dělíme PC sítě?
Užitečné odkazy