Domovská stránka > C > Co Jsou To Doména?

Co jsou to doména?

Slovo „doména“ je zkratka, správně bychom měli říkat „doménové jméno“. Je to unikátní adresa na internetu. Používá se tak, že se přímo píše do internetového prohlížeče (např.) a také tvoří část emailové adresy za @ (např.)

Přečtěte si více

Tak co je to generická doména?

Generické domény (gTLD, nadnárodní) jsou tří- a vícepísmenné koncovky. Oproti dvoupísmenným (country-code, ccTLD) se nevztahují k žádnému státu země. Z generických domén máme v naší nabídce COM, NET, ORG, BIZ, INFO a NAME. Jak zjistit doménu? Držitele českých domén lze zjistit v centrálním registru českých domén, který se nazývá CZNIC a je k dispozici na adrese nic.cz. Do vyhledávacího políčka si zadejte hledanou doménu a ve výsledku vyhledávání uvidíte kdo je držitel domény. Lze ho ještě rozkliknout a vidět podrobnější údaje.

Také, kdo spravuje domény 1 řadu?

Domény nejvyššího řádu jsou pevně stanoveny internetovou standardizační organizací IANA. Existují TLD následujících čtyř typů: Národní TLD (country-code TLD, ccTLD) sdružující domény jednoho státu. Jejich název je dvoupísmenný, až na výjimky odpovídající kódu země podle ISO 3166-1, např. Také, co je cz nic k čemu slouží? CZ. NIC je zájmové sdružení právnických osob, které bylo založeno roku 1998 patnácti právnickými osobami – předními poskytovateli internetových služeb. Hlavní náplní je provozování registru jmen domén . CZ, zabezpečování provozu domény nejvyšší úrovně .

Můžete se také zeptat, co je to doména a kde je umístěna?

Doména (neboli doménové jméno) je unikátní textový název, který v internetu zastupuje číselné vyjádření umístění serveru, zvané IP adresa. Internetová adresa v textovém tvaru se pamatuje lépe než čísla - např. adresa 62.168.63.138, která ukazuje na webovou prezentaci domény www.zoner.cz. Jak má vypadat doména? Doména, kterou zvolíte, by měla být především jednoduchá, dobře zapamatovatelná a pokud možno krátká. Držte se české koncovky ". cz" a zapomeňte na šílenosti typu "nejlepsi-poradce-zdraveho-zivotniho-stylu-v-praze-levne.cz". Řada živnostníků už pochopila, že internetová prezentace jim může v podnikání značně pomoci.

Co je doména a webhosting?

Doména: Doména slouží k snadnému zapamatování a jednoznačné identifikaci, kde jsou vaše stránky uložené. Hosting: Jedná se o pronajatý prostor na serverech, kde jsou vaše stránky umístěné a zvěřejněné. Když to vezmeme v úvahu, proč je Švýcarsko ch? CH je zkratkou latinského názvu Švýcarské konfederace, Confoederatio Helvetica. Zároveň je to zkratka, kterou byste měli najít na zadní straně všech švýcarských vozů, které se vydají do ciziny, a sice ve formě tradiční nálepky, jelikož švýcarské poznávací značky do sebe (minimálně zatím) mezinárodní kód neintegrovaly.

Podle toho, jak zjistit obsazenost domény?

NIC. Do vyhledávacího políčka „Vyhledávání v registru“ na stránce www.nic.cz zadejte název požadované domény a ve výsledku naleznete veškeré informace o doméně. Pro bližší informaci o vlastníkovy je potřeba rozkliknout název kontaktu v řádku Držitel.

By Prinz Spielmann

Jak zjistit MX zaznam? :: Kolik je adres IPv6?
Užitečné odkazy