Domovská stránka > C > Co Je To Doména 1 Řadu?

Co je to doména 1 řadu?

Doména prvního řádu se řadí na nejvyšší úroveň adresy vašeho webu. Často najdete pro doménu prvního řádu označení TLD – Top-Level-Domain. Pro Českou republiku je TLD . CZ, pro Slovensko .

Přečtěte si více

Co je to generická doména?

Generické domény (gTLD, nadnárodní) jsou tří- a vícepísmenné koncovky. Oproti dvoupísmenným (country-code, ccTLD) se nevztahují k žádnému státu země. Z generických domén máme v naší nabídce COM, NET, ORG, BIZ, INFO a NAME. Co to je doména? Slovo „doména“ je zkratka, správně bychom měli říkat „doménové jméno“. Je to unikátní adresa na internetu. Používá se tak, že se přímo píše do internetového prohlížeče (např.) a také tvoří část emailové adresy za @ (např.)

Kdo je majitelem domény?

Držitelem domény je vždy ta osoba nebo organizace, které je uvedena v databázi „továrny“ (centrálního registru) a je vždy tvořena jménem, emailovou adresou a dalšími údaji. Toto je velmi důležité! Něco jiného je to, kdo se o doménu stará prostřednictvím svého účtu u registrátora. Proč je Švýcarsko ch? CH je zkratkou latinského názvu Švýcarské konfederace, Confoederatio Helvetica. Zároveň je to zkratka, kterou byste měli najít na zadní straně všech švýcarských vozů, které se vydají do ciziny, a sice ve formě tradiční nálepky, jelikož švýcarské poznávací značky do sebe (minimálně zatím) mezinárodní kód neintegrovaly.

Co je to internetová doména?

Internetová doména (doménové jméno) je v informatice označení jednoznačného jména (identifikátoru) počítače nebo počítačové sítě, které jsou připojené do Internetu. Příkladem doménového jména je zápis cs.wikipedia.org . Tak co je cz nic k čemu slouží? CZ. NIC je zájmové sdružení právnických osob, které bylo založeno roku 1998 patnácti právnickými osobami – předními poskytovateli internetových služeb. Hlavní náplní je provozování registru jmen domén . CZ, zabezpečování provozu domény nejvyšší úrovně .

A další otázka, jak se jmenují internetové stránky na jedné doméně?

Podstatné jsou domény druhého řádu.

(seznam, centrum, jakpsatweb, lupa apod.) Doménám třetího a dalšího řádu se také říká subdomény.
Jak vypadá doména? Doménové jméno sestává z několika částí (řádů) oddělených tečkami. Části jsou seřazeny od nejkonkrétnější po nejobecnější - první část např. www označuje jeden konkrétní počítač a poslední část např. cz označuje celou skupinu počítačů nebo sítí v internetu.

Jak má vypadat doména?

Doména, kterou zvolíte, by měla být především jednoduchá, dobře zapamatovatelná a pokud možno krátká. Držte se české koncovky ". cz" a zapomeňte na šílenosti typu "nejlepsi-poradce-zdraveho-zivotniho-stylu-v-praze-levne.cz". Řada živnostníků už pochopila, že internetová prezentace jim může v podnikání značně pomoci.

By Ode Rixie

Kdo vytváří normy? :: Jak skrýt svou IP adresu?
Užitečné odkazy