Domovská stránka > C > Co Je To Doména?

Co je to doména?

Slovo „doména“ je zkratka, správně bychom měli říkat „doménové jméno“. Je to unikátní adresa na internetu. Používá se tak, že se přímo píše do internetového prohlížeče (např.) a také tvoří část emailové adresy za @ (např.)

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, co je doména počítače?

Internetová doména (doménové jméno) je v informatice označení jednoznačného jména (identifikátoru) počítače nebo počítačové sítě, které jsou připojené do Internetu. Příkladem doménového jména je zápis cs.wikipedia.org . Jak najít správce domény? Jak zjistit registrátora?

  1. V internetovém prohlížeči zadáte do vyhledávače www.nic.cz.
  2. V kolonce „vyhledávání registru“ zadáte název své domény (př.: bloger.cz) a potvrdíte hledání.
  3. Na stránce se objeví několik informačních řádku o Vaší doméně, Vás ovšem zajímá pouze řádek, kde se nachází „Určený registrátor“.

Jak zjistit obsazenost domény?

NIC. Do vyhledávacího políčka „Vyhledávání v registru“ na stránce www.nic.cz zadejte název požadované domény a ve výsledku naleznete veškeré informace o doméně. Pro bližší informaci o vlastníkovy je potřeba rozkliknout název kontaktu v řádku Držitel. Jak zjistit MX zaznam? Vyhledání MX záznamu pomocí nslookup

  1. V nabídce Start klepněte na položku Run a do pole Open zadejte příkaz cmd. Spustí se nástroj Command line.
  2. Zadejte do příkazového řádku příkaz nslookup.
  3. Zadejte do příkazového řádku příkaz set type=MX.
  4. Zadejte do příkazového řádku příkaz pantherstudio.cz.

Jaké jsou typy domén?

V současné době existuje jediná taková TLD: arpa, používaná systémem DNS. Geografické TLD (Geo TLD) sdružující domény z jednoho města, v jednom jazyce, z jedné provincie atd. Může se také zeptat, jak má vypadat doména? Doména, kterou zvolíte, by měla být především jednoduchá, dobře zapamatovatelná a pokud možno krátká. Držte se české koncovky ". cz" a zapomeňte na šílenosti typu "nejlepsi-poradce-zdraveho-zivotniho-stylu-v-praze-levne.cz". Řada živnostníků už pochopila, že internetová prezentace jim může v podnikání značně pomoci.

Když to vezmeme v úvahu, co je to doména webu?

Doména, webové stránky a webhosting

Doménové jméno neboli internetová doména je druh internetové adresy, která identifikuje webové stránky nebo e-mailové adresy. Například naše doména webnode.cz identifikuje naše webové stránky a umožňuje ostatním tyto stránky nalézt v internetovém prohlížeči.
Také, jak zjistit doménu počítače? Otevřete Ovládací panely. Klikněte na Systém a zabezpečení > Systém. Na stránce Základní informace o počítači uvidíte v části Nastavení názvu počítače, domény a pracovní skupiny položku Úplný název počítače.

Co je to doména ve Windows?

Doména Windows (NT4-style domain, classic domain) je v informatice označení pro již zastaralou jednoduchou plochou adresářovou službu, ve které jsou umístěny informace o objektech v počítačové síti (uživatelské účty, počítače, tiskárny, oprávnění a další údaje).

By Bertilla Phennicie

Jaký je rozdíl mezi doménou a IP adresou? :: Kde najdu snimky obrazovky?
Užitečné odkazy