Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Webem A Webovou Stránkou?

Jaký je rozdíl mezi webem a webovou stránkou?

Web si tak můžete představit jako knihu, která se skládá z jednotlivých listů – webových stránek. Webová stránka je stejně jako celý web vytvářena prostřednictvím HTML, CSS a JavaScriptu či PHP a představuje jeden HTML dokument.

Přečtěte si více

A další otázka, co to je a co znamená www?

World Wide Web (WWW, zkráceně web, v doslovném překladu „světově rozsáhlá pavučina“ nebo „celosvětová síť“) je označení pro systém prohlížení, ukládání a odkazování dokumentů nacházejících se v internetu. Můžete se také zeptat, co jsou to webové stránky a kde jsou uložené? Webová stránka, Internetová stránka, web page, www stránky, web je označení dokumentu s informacemi, jsou přístupné pomocí webového prohlížeče, jsou uloženy tak, že jsou přístupné více uživatelům, kteří k nim přistupují pomocí internetu a jsou prezentované pro návštěvníka estetickým a čitelným způsobem.

Co to je webová aplikace?

Webová aplikace je webové místo, které obsahuje stránky s částečně nebo úplně neurčeným obsahem. Konečný obsah stránky se určí až tehdy, když návštěvník požádá o stránku z webového serveru. Čím je tvořena webová stránka? Webová stránka je vytvořena pomocí jazyka HTML (v textu neviditelné značky), jehož vzhled je definován kaskádovými styly (CSS), a který se může dynamicky měnit pomocí JavaScriptu (tzv. dynamická webová stránka). Webová stránka obsahuje kombinaci textu, grafického a multimediálního obsahu (obrázky, video, zvuk).

Jak citovat z webové stránky?

Příspěvky na webových stránkách

In: Název webové stránky / webového sídla. [typ nosiče]. Místo: nakladatel, datum publikování. Datum aktualizace [cit.
Jak citovat webové stranky? Webová stránka - vedlejší webová stránka

Název webového sídla. Další názvy webového sídla [typ nosiče]. Další tvůrce. Místo: nakladatel, datum publikování, datum aktualizace/revize [datum citování].

Jak se cituje webová stránka v textu?

Připravte si tedy údaje:

  1. Autor. Ten, kdo citovaný text napsal.
  2. Název. Název citovaného textu (příspěvku, stránky, podstránky apod.).
  3. Nakladatel nebo vydavatel. Uvádí se podle potřeby.
  4. Typ nosiče nebo média.
  5. Požadavky na software / velikost souboru apod.
  6. Datum vydání / aktualizace / revize.
  7. Datum citace.
  8. Dostupnost a přístup:
Pokud jde o to, jak funguje www? WWW umožňuje přenos hypertextových souborů=webových stránek. Funguje na principu klient/server. To znamená: dokumenty jsou uloženy na serverech, ostatní počítače (třeba ten váš) posílají serverům požadavky na dokumenty=stránky, a servery jim vyžádané stránky posílají zpět.

Tak kdy se poprvé objevily www stránky?

srpen 1989) Tim Berners-Lee dnes vede World Wide Web Consortium (které sám založil), jehož členové společně s veřejností vyvíjejí webové standardy.

By Joye

Co znamená slovo doména? :: Co obsahuje HTML soubor?
Užitečné odkazy