Domovská stránka > C > Co Je To Oled Display?

Co je to OLED display?

OLED (Organic Light-Emitting Diode)

Jak již napovídá samotný název technologie, displeje využívají k vytváření obrazu organických elektroluminiscenčních diod. Ty oproti tekutým krystalům v LCD nepotřebují prosvítit, sami totiž světlo vytvářejí. Ve srovnání s LCD tak mají OLED zobrazovače výrazně nižší spotřebu.

Přečtěte si více

Co je Samoled?

SAMOLED je bezesporu zkratkou slov Samsung a OLED, a rozhodně si ho netřeba plést s označením Super AMOLED, což je mimochodem další z ochranných známek Samsungu. Když Samsung představoval řadu Galaxy S10, byla osazena tzv. Podle toho, co je to panel pls? PLS neboli Plane to Line Switching monitor patří do rodiny zobrazovacích technologií LCD. Jedná se o nadstavbu, respektive novější formu, prémiové zobrazovací technologie IPS (In-Plane Switching). Princip tvorby obrazu je na chlup stejný. Stejně jako tomu je v případě IPS monitorů.

Co to je displej?

Displej (anglicky display) je zařízení pro zobrazování informací jako je text nebo obraz v různé podobě. V elektronických přístrojích slouží k zobrazování různých údajů. V informatice se displeje používají pro konstrukci terminálů. Co je to LCD monitor? Displej z tekutých krystalů (častěji Displej z kapalných krystalů , Liquid Crystal Display, LCD) je tenké a ploché zobrazovací zařízení skládající se z omezeného (velikostí monitoru) počtu barevných nebo monochromatických pixelů seřazených před zdrojem světla nebo reflektorem.

Co je to Transflektivní displej?

Transflektivní displej využívá okolního světla, které na něj dopadá, k ještě lepší čitelnosti. Snadné čtení jakýchkoli informací tak není problém ani na přímém slunci a transflektivní displej je proto jasnou volbu sportovců zaměřených na venkovní aktivity, zejména v létě. Co je TN? TN (Twisted Nematic) panel je jedna z nejčastějších technologií, se kterou se u LCD setkáte. Obraz vytvářejí stáčením tekutých krystalů, které v klidovém stavu propouští světlo.

Co je to AH IPS?

Subpixely již nemají tradiční IPS tvar rohlíčku, ale jsou více obdélníkové. Díky tomu se zvýšila propustnost světla a tím i kontrast. Zhruba ve stejné době se objevil derivát e-IPS, který je jakousi ekonomickou variantou H-IPS (někdy je proto označován také jako AH-IPS). Jak funguje IPS? U IPS LCD je princip opačný než TN. Krystaly v klidovém stavu bez přivedeného napětí nepropouští světlo. Při elektrickém impulzu se krystal otočí o 90 stupňů, propustí světlo a pomocí polarizace se dosáhne potřebné barvy. V dnešní době není bohužel vůbec jednoduché zjistit, jakým displejem je notebook vybaven.

Jak dlouho vydrží OLED?

Za těchto podmínek se životnost OLED panelu pohybuje na hranici 30 000 hodin, tedy 10 let při užívání 8 hodin denně.

By Alleras

Kdo je nejlepší dodavatel plynu? :: Jaký je nejlepší displej?
Užitečné odkazy