Domovská stránka > C > Co Znamená Ips Display?

Co znamená IPS display?

IPS neboli In-Plane Switching displej, často označován také jako Super TFT. Jedná se jednu z odnoží zobrazovacích technologií LCD. Představuje vynikající poměr kvality a ceny. Vyniká přirozeným podáním barev, nízkou spotřebou a širokým pozorovacím úhlem.

Přečtěte si více

Jaké výhody přináší ASUS OLED displeje?

Téměř neomezený kontrast a vysoký gamut, chcete li věrné zobrazení barev. Všechny displeje OLED od Asusu pokrývají 100 % DCI-P3, což je barevný prostor certifikovaný pro americký filmový průmysl. Pro srovnání jde o zobrazení 133 % barev základního pásma sRGB. Všechny panely mají i certifikaci na plnou paletu Pantone. Také, kdo vyrabi oled panely? Nejčastěji se s QLED setkáte u televizí společnosti Samsung, která rovnou tyto panely vyrábí. Na trhu však můžete nalézt i televizory Hisense s technologií ULED, která funguje na podobném principu jako QLED. Dalším velkým výrobcem, který prodává televize s touto technologií, je TCL.

A další otázka, jak poznat vypálený displej?

I přes stále pokročilejší technologie hrozí u moderních AMOLED displejů na mobilních telefonech vypalování pixelů. Vypálený AMOLED displej poznáte tak, že se na něm objevují duchodé obsahu, který byl zobrazen dlouhodobě. Připomíná tak například velmi použité CRT monitory, se kterými jste se mohli v minulosti setkat. Jak se starat o OLED? Stejně jako v případě televizoru OLED jakékoli jiné značky, Hisense důrazně nedoporučuje vytahovat přístroj po uvedení do pohotovostního režimu ze zásuvky, tedy natvrdo ho odpojovat od 230 V. Pak by totiž nemohla být provedena ani běžná údržba a protože si ji televizor pamatuje, případné problémy by se jen vršily.

Můžete se také zeptat, jak převážet oled televizi?

Sviňte je, zajistěte stahovací páskou nebo gumičkou a zabalte je do krabice. Krabici samozřejmě nezapomeňte označit. Pokud má televizor podstavec nebo nástěnný držák, odmontujte jej také. Tyto věci lze zabalit do stejné krabice s příslušenstvím jako kabely. Jak čistit OLED TV? Abyste svůj OLED televizor LG správně vyčistili, nejprve odpojte napájecí kabel (nechceme zbytečně dostat ránu) a poté hadříkem z mikrovlákna jemně otřete obrazovku malými kruhovými pohyby. Je také nutné čistit jemně, tenké obrazovky by se při příliš energickém drhnutí mohly rozklepat.

Proč QLED TV?

Quantum Dot – všechny barvy barevného spektra

Přesné určení barev u QLED televizorů má na starosti technologie Quantum Dot. Ta zajistí zobrazení 100% objemu barev, tzn. všechny barvy viditelného spektra při všech úrovních jasu obrazovky. Při zvýšení jasu tak nedochází ke ztrátám barev ani k jejich přepálení.
Co QLED? Co je to QLED? QLED je zkratka anglického termínu "quantum dot light emitting diode". Tedy diodu využívající kvantové body. To znamená, že televizory používají speciální vrstvu vysoce odolných kvantových teček, které slouží k vylepšení obrazové kvality.

Lidé se také ptají, jak velkou televizi?

ÚhlopříčkaRozlišeníDoporučená pozorovací vzdálenost v metrech*
50" / 127 cmFull HD2,0
55" / 139 cm4K1,1
Full HD2,2
60" / 152 cm4K1,2

By Karin

Co je lepší LED nebo QLED? :: Jak je starý Minecraft?
Užitečné odkazy