Domovská stránka > C > Co Je To Tft Display?

Co je to TFT display?

TFT displej je způsob vykreslení obrazu LCD. Ten je v našem případě tvořen prostřednictvím tenkého tranzistorového filmu. Pro představu. Součástí displeje je tenká součástka, která je tvořena drobnými tranzistory.

Přečtěte si více

Tak co je to pls?

Význam: PLS - zkratka pro anglické slovo "Please". Zkratka PLS se často vyskytuje při online diskusi pro zrychlení komunikace. Co to je amoled? AMOLED neboli Active Matrix Organic Light Emitting Diode displej patří do rodiny displejů OLED. Jedná se o prozatím nejvyspělejší technologii na trhu. Oproti svým nejbližším konkurentům vyniká rychlejší odezvou, nižší spotřebou a ostřejším zobrazením barev.

Jaký je obvyklý kontrast základní technologie LCD displejů?

Kontrast udávaný v datasheetech běžných LCD displejů bývá obvykle několik set ku jedné (250:1 dobré LED TFT displeje, 400:1 běžné CCFL TFT), maximálně však 1000:1. Jaký displej u notebooku? Budete-li notebook využívat převážně doma nebo v kanceláři, můžete zvolit lesklý displej. Pro cestovní notebook je vhodné volit displej matný. Pro notebooky s úhlopříčkou 14″ a méně je stále ještě dostačující rozlišení HD, pro 15″ se hodí Full HD a u 17″ displejů je Full HD minimum, vhodnější je WQHD nebo 4K.

Co je lepší TFT nebo IPS?

IPS je pokročilejší technologie než TFT, když už nic jiného, tak má větší pozorovací úhly. Týká se i nedotykových displejů, z hlediska "dotykovosti" jsou na tom obě technologie stejně - nemají na "dotykovost" žádný vliv. Co je LTPS? LTPS je nízkoteplotní polykrystalický křemík a v podstatě lepší varianta IPS. AMOLED má výhodu v dokonalé černé, zatímco LTPS dokáže zobrazit přesnější barvy. Ale i AMOLED už umí být docela přesný a nemusí mít ani přesaturované či do modra směřujícící barvy. Je ale dražší.

Můžete se také zeptat, co znamená matný displej?

Matný displej minimalizuje odlesky z okolního osvětlení. Oproti lesklým displejům má výraznou výhodu v čitelnosti v dobře osvětlených prostorách a mimo budovy, ale úplně nedosahuje jejich obrazových kvalit. Jak funguje AMOLED displej? Jak funguje AMOLED

Displeje typu AMOLED vynikají především vysokým kontrastem a perfektním zobrazením černé. Je to dané tím, že narozdíl od IPS každý pixel displeje svítí sám o sobě. Díky tomu je při rozbrazení černé barvy pixel zhasnutý a můžete se tak těšit na perfektní černou.

Také, jak dlouho vydrží oled?

Za těchto podmínek se životnost OLED panelu pohybuje na hranici 30 000 hodin, tedy 10 let při užívání 8 hodin denně.

By Heda Pfahl

Jaký druh paměti využívá disk SSD? :: Co to je VA panel?
Užitečné odkazy