Domovská stránka > C > Co Je Doména U Wifi?

Co je doména u wifi?

Internetová doména (doménové jméno) je v informatice označení jednoznačného jména (identifikátoru) počítače nebo počítačové sítě, které jsou připojené do Internetu.

Přečtěte si více

Co je cz NIC K čemu slouží?

CZ. NIC je zájmové sdružení právnických osob, které bylo založeno roku 1998 patnácti právnickými osobami – předními poskytovateli internetových služeb. Hlavní náplní je provozování registru jmen domén . CZ, zabezpečování provozu domény nejvyšší úrovně . Jak dlouho trvá registrace domény? Po uhrazení pro forma faktury je doména automaticky zaslána k registraci na centrální registr a během několika hodin (zpravidla 24 hodin) je doména ve WHOIS databázi viditelná jako zaregistrovaná. Doménu není možné zaregistrovat na základě kopie z bankovního účtu s detailem příkazu k úhradě.

Kdo je registrátor domény?

Registrátor je společnost, která umožňuje klientům (osobám nebo firmám) registrovat domény. Registrátor může mít partnery (resellery), kteří pro své zákazníky registrují domény vlastním jménem. Před registrací domény zákazník zjišťuje u registrátora, zda je doména volná. Jak koupit doménu po expiraci? Po uplynutí 61 dní od expirace domény již registr CZ. NIC standardně hlásí informaci, že je doména volná k nové registraci a může si jí tak kdokoliv objednat skrze objednávkový formulář.

Lidé se také ptají, co je to generická doména?

Generické domény (gTLD, nadnárodní) jsou tří- a vícepísmenné koncovky. Oproti dvoupísmenným (country-code, ccTLD) se nevztahují k žádnému státu země. Z generických domén máme v naší nabídce COM, NET, ORG, BIZ, INFO a NAME. Pokud jde o to, jak vybrat poskytovatele domény? Velmi důležitým kritériem při výběru domény je administrátorské rozhraní. Většinou registrátoři nabízejí přehledné a jednoduché ovládání, kde si většinu nastavení a změn můžete udělat sami. Ti, kteří to neumožňují, nabízí možnost poslat požadavek na podporu a sami vám vše nastaví.

Jak nazvat doménu?

Název domény by měl být co nejjednodušší, to znamená v první řadě krátký. Málokdo si zapamatuje název domény, který se bude skládat z mnoha slov. Nebudete jistě chtít po návštěvnících svého webu, aby název domény o délce souvětí recitovali nazpaměť. Ideální název domény je jednoslovný nebo dvouslovný. Co znamená koncovka COM? Typicky com (commercial), net (network), org (organisation), gov (goverment) atd. Ceny domén a pravidla registrace se mohou pod různými koncovkami výrazně lišit.

Co je potřeba na registraci domény?

Postup registrace nové domény

  1. Po objednání registrace nové domény a schválení objednávky Vám na e-mail, který jste vyplnili v objednávce, přijde výzva k úhradě.
  2. Jakmile přijmeme a zpracujeme Vaši platbu, požádáme příslušného registrátora o registraci dané domény.
  3. O dokončení registrace informujeme e-mailem.

By Boff Lekberg

Kdy zapnout rezim letadlo? :: Co to je doména?
Užitečné odkazy