Domovská stránka > K > Kdo Vymyslel Virtuální Realitu?

Kdo vymyslel virtuální realitu?

V roce 1968 sestrojil Ivan Sutherland spolu se svým žákem Bobem Sproullem zobrazovací zařízení nositelné na hlavě, což se všeobecně považuje za první přístroj vytvářející virtuální realitu. Byl jednoduchý jak na ovládání tak i na zobrazování.

Přečtěte si více

Jakou virtuální realitu?

V případě virtuální reality je třeba si uvědomit, že se jedná o extrémně náročnou technologii, s níž si bohužel neporadí každé zařízení. VR s mobilem – nezbytnou nutností jsou pohybové senzory (akcelerometr a gyroskop), vysoké rozlišení displeje (nejméně Full HD) a výkonné procesory (čtyřjádrové a více). A další otázka, jak fungují virtuální brýle? Jak již bylo řečeno, základem VR jsou speciální brýle, které jsou propojeny s počítačem či mobilním telefonem a které uživateli promítají stereoskopický obraz umožňující 3D zážitek. Zároveň je VR doplněna o senzory, které sledují pozici a polohu hlavy (podle které korigují obraz v brýlích).

Co jsou virtuální brýle?

VR brýle na mobil zjednodušeně fungují jako držáky zobrazující před očima uživatele obsah z obrazovky mobilu. Díky unikátní konstrukci eliminují okolní ruchy, a naplno vás tak vtáhnou do světa virtuální reality, kterou přináší zábavné nebo naučné mobilní aplikace a hry. Tak co znamená zkratka vr? „Vlastní rukou“ (zkratka v. r., která se uvádí za jménem a neodděluje se čárkou, typograficky nesprávně též někdy v.r.) je přídavek dopisovaný za jméno tam, kde není možné nebo nutné se vlastnoručně podepsat, tedy především na kopiích listin (např.

Jak na virtuální realitu?

Abyste si mohli užít virtuální realitu, potřebujete tři základní věci. Počítač, konzoli nebo smartphone pro spuštění požadované aplikace nebo lépe, hry. Dále potřebujete také samotný headset (brýle) pro virtuální realitu, který vám zprostředkuje to nejdůležitější - obraz. Jaký počítač na virtuální realitu? Orientační minimální požadavky. Pro pořádný zážitek je lepší mít procesor alespoň i5 či i7 od Intelu, nebo odpovídající od AMD. Grafickou kartu ideálně GTX 1060 TI a lepší.

A další otázka, jak vybrat brýle pro virtualni realitu?

Čím je zorné pole větší, tím lepší bude váš zážitek. V tomto ohledu se vám vyplatí investovat do brýlí, jejichž zorné pole je 360° a umožní vám tak rozhled do všech stran. Ne všechny výrobky však takový úhel nabízejí, v případě levnějších brýlí je zorné pole v rozmezí 100 – 200 °. Jak použít VR brýle? Rozdělení a použití VR brýlí

VR brýle pro mobilní telefony nedisponují vlastním displejem, nýbrž využívají obrazovku smartphonu, jenž se do brýlí zasouvá. Je proto potřeba mít k dispozici dostatečně výkonný telefon s vícejádrovým procesorem a velkou operační pamětí, který má displej s alespoň Full HD rozlišením.

Co je potřeba pro virtuální realitu?



VR pro mobil, počítač či konzoli a samostatné headsety

  • VR headsety pro mobilní zařízení,
  • VR headsety pro počítače a konzole,
  • samostatné VR headsety.

By Callan

Co vše potřebuji k VR? :: Co je to složené slovo?
Užitečné odkazy