Domovská stránka > J > Jak Na Virtuální Realitu?

Jak na virtuální realitu?

Abyste si mohli užít virtuální realitu, potřebujete tři základní věci. Počítač, konzoli nebo smartphone pro spuštění požadované aplikace nebo lépe, hry. Dále potřebujete také samotný headset (brýle) pro virtuální realitu, který vám zprostředkuje to nejdůležitější - obraz.

Přečtěte si více

Jak vypadá virtuální realita?

V podstatě se jedná o headset, který může být standalone (bez PC) nebo ho připojíte k hardwarově silnému PC či herní konzoli PlayStation 4. Jeho cílem je prezentovat fiktivní digitální svět v pokročilé simulaci včetně snímání vašeho pohybu. Kde vyzkoušet virtuální realitu? Herna virtuální reality je místo, kde můžete na vlastní smysly vyzkoušet virtuální realitu. Nabízíme celkem 3 místa na hraní. K dispozici je i simulátor řízení. Nejsme místo pouze pro hráče her, naopak nabízíme mix VR zážitků a her pro širokou veřejnost.

Co potřebuji k virtuální realitě?

Chcete-li si vyzkoušet virtuální realitu (VR), nejjednodušší a nejlevnější variantou bude mobilní virtuální realita. Potřebujete pouze tři věci. Chytré zařízení (smartphone), které disponuje operačním systémem Android nebo iOS a má zabudované senzory jako je akcelerometr a gyroskop. Lidé se také ptají, jak koupit virtuální realitu? Zaměřte se hlavně na rozlišení brýlí a ověřte si, zda náhodou není udáno jako součet pro každé oko zvlášť. Důležitá je i frekvence displeje, která by měla být minimálně 60 Hz, ideálně však 90 Hz a více. O tom, jak budete celou virtuální realitu vnímat, pak rozhoduje také velikost zorného úhlu.

Jak zapnout virtuální realitu?

K fungování headsetů na PC je potřeba aplikace Oculus, kterou můžete stáhnout ze stránek www.oculus.com/setup. Po stažení stačí spustit instalační soubor a postupovat podle pokynů, které jsou v češtině. Při tomto kroku si zároveň vytvoříte i účet Oculus prostřednictvím přihlášení přes e-mail nebo účet na Facebooku. Jak pripojit VR k PC? Quest 2 fungují samostatně, ale je možné je USB-C kabelem Oculus Link připojit také k počítači. Brzy však bude možné spojit brýle a PC rovněž bezdrátově, a to přes Wi-Fi 5 (802.11ac). Oculus doporučuje kvalitní router, co nejkratší vzdálenost a nezarušené 5GHz pásmo.

Může se také zeptat, jak funguje oculus?

Systém Oculus Insight převádí vaše pohyby do VR bez ohledu na to, jakým směrem jste otočení, a zajišťuje prostorové sledování. Nepoužívá žádné externí snímače. Pokud jde o to, jak funguje rozšířená realita? Co je rozšířená realita (AR)

Filtry se na obrazovce zobrazují přes obraz snímaný kamerou a reagují na mimiku – například otevření úst nebo mrknutí. Můžete si tak vyzkoušet, jak byste vypadali s knírem nebo si nechat z pusy vytékat duhu. Zařízení přitom v reálném čase reaguje na interakci s kamerou.

Jak vybrat brýle pro virtualni realitu?

Čím je zorné pole větší, tím lepší bude váš zážitek. V tomto ohledu se vám vyplatí investovat do brýlí, jejichž zorné pole je 360° a umožní vám tak rozhled do všech stran. Ne všechny výrobky však takový úhel nabízejí, v případě levnějších brýlí je zorné pole v rozmezí 100 – 200 °.

By Hackney Neuhauser

Jaký počítač na virtuální realitu? :: Jak přesunout stránkovací soubor?
Užitečné odkazy