Domovská stránka > K > Kdo A Kdy Vymyslel Www?

Kdo a kdy vymyslel WWW?

V březnu 1989 Tim Berners-Lee společně s Robertem Cailliauem vytvořil první návrh projektu vytvoření distribuovaného hypertextového systému. Vyvinul aplikační protokol HTTP, jazyk pro vytváření webových stránek (HyperText Markup Language), a tím byl zahájen projekt WWW.

Přečtěte si více

Kdo vymyslel web?

World Wide Web/Vynálezci Podle toho, jaká je adresa první webové stránky? Dokumentaci najdete na adrese http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html, dodávala. A právě to byla ona první zveřejněná webová stránka. Tim Berners-Lee ji vytvořil už někdy koncem roku 1990, ale do začátku srpna 1991 byla přístupná jen interně.

Také, jak napsat citaci webové stránky?

Příspěvky na webových stránkách

In: Název webové stránky / webového sídla. [typ nosiče]. Místo: nakladatel, datum publikování. Datum aktualizace [cit.
Jak citovat z internetu v textu? In: Název webové stránky / webového sídla. [typ nosiče]. Místo: nakladatel, datum publikování. Datum aktualizace [cit.

Jak odkázat na webovou stránku v textu?

Připravte si tedy údaje:

  1. Autor. Ten, kdo citovaný text napsal.
  2. Název. Název citovaného textu (příspěvku, stránky, podstránky apod.).
  3. Nakladatel nebo vydavatel. Uvádí se podle potřeby.
  4. Typ nosiče nebo média.
  5. Požadavky na software / velikost souboru apod.
  6. Datum vydání / aktualizace / revize.
  7. Datum citace.
  8. Dostupnost a přístup:
Proč je internet nebezpečný? Nebezpečí na sociálních sítích

Jejich databáze obsahují obrovské množství osobních údajů, které jsou lukrativním zbožím zejména pro účely šíření vysoce cílené nevyžádané reklamy, případně pro vytvoření sociologické analýzy, taktéž využitelné pro marketing.

Pokud jde o to, co nedelat na internetu?

Nikdy neodpovídej na neslušné, hrubé nebo vulgární e-maily. Nedomlouvej si schůzku po internetu, aniž bys o tom řekl alespoň jednomu z rodičů. Pokud Tě nějaký obrázek nebo e-mail šokuje, okamžitě opusť webovou stránku. Svěř se dospělému, pokud Tě internet vyděsí nebo přivede do rozpaků. Může se také zeptat, co je bezpecny internet? Projekt "Bezpečný internet.cz" vznikl s cílem poukázat na mnohá rizika spojená s používáním internetu a na způsoby jak se jim bránit. V současné době lze na internetu najít mnoho informací, které se internetové bezpečnosti věnují.

Kdy začal fungovat Internet v ČR?

Dne 13.2.1992 probíhá slavnostní oficiální připojení naší republiky k Internetu. K tomuto aktu nedochází nikde jinde, než na pražském ČVUT. Již v roce 1991 byl podáván návrh na vybudování celorepublikové páteřní sítě.

By De Witt Eyre

Co je to abstraktní myšlení? :: Co je to webová stránka?
Užitečné odkazy