Domovská stránka > J > Jak Otevřít Router?

Jak otevřít router?

Samotné nastavení routeru se provádí pomocí webového prohlížeče, do kterého stačí zadat správnou adresu. Pravděpodobně to bude 192.168.0.1 nebo 192.168.1.1, určitě jí ale naleznete v manuálu nebo nalepenou na samotném routeru stejně jako přihlašovací údaje.

Přečtěte si více

Také, jak se dostat do nastavení routeru?

Spusťte tedy příkazovou řádku (cmd) a v ní napište příkaz ipconfig. Tento příkaz vám zobrazí nejen vaši ip adresu, ale zároveň i adresu routeru - pod položkou Výchozí brána. Nejčastěji se jedná o adresy 192.168.1.1 případně 10.0.0.138. Jak se připojit k routeru? Kabel zapojte k síťové kartě vašeho PC a druhý konec připojte do žlutého konektoru na modemu označeného LAN (obvykle máte na výběr LAN1 až LAN4). Teď už máte vaše PC a modem kompletně zapojené. Modem můžete zapnout tlačítkem Power a úspěšně se připojit k internetu.

Jak zjistit IP adresu a port?

Na počítači se systémem Windows

Stiskněte klávesu Windows + R, zadejte „cmd.exe“ a klikněte na možnost OK. Zadáním příkazu „telnet + IP adresa nebo název hostitele + číslo portu“ (např. telnet www.example.com 1723 nebo telnet 10.17. xxx.
Co je IP adresa Wi-Fi? Co je to IP adresa? Jedná se o zkratku termínu Internet Protocol (jak zní v plném názvu v angličtině) a představuje číslo, kterým je jednoznačně identifikováno síťové rozhraní v počítačové síti, používající IP protokol.

Lidé se také ptají, jak se prihlasit do wifi routeru?

Jak se přihlásit na wifi router? Údaje nutné pro přihlášení do administrace získáte na spodní straně WiFi routeru. Pro přístup k nastavení se nejčastěji používá adresa 192.168.1.1, kterou stačí zadat do webového prohlížeče. Někteří výrobci ale používají i slovní spojení (například router.asus.com). Jak na zapomenuté heslo k routeru? Pokud tedy neznáte heslo k modemu/routeru, vyresetujte ho do základního nastavení – na zadní straně najdete tlačítko Reset, které stačí několik sekund podržet při zapnutém modemu. Rozhodně doporučuje zvolit šifrování (klíč) k wifi pomocí WPA2 (raději nepoužívejte slabší WPA).

Jak spravovat router?

Po připojení by nám měl router přidělit IP adresu, zkontrolujeme na síťovém rozhraní počítače. Mělo by to vypadat takto: Po té spustíme internetový prohlížeč a nahoru do lišty vepíšeme internetovou adresu routeru 192.168.1.1, kterou nalezneme na jeho spodní straně včetně přihlašovacích údajů. Proč se nemůžu připojit k routeru? Zkontrolujte, zda-li je správně zastrčený kabel do WAN portu pro připojení k internetu. Stejně tak zkontrolujte stav informačních diod na routeru a samotný kabel. Další chyby mohou být v samotném nastavení zařízení. Diagnostika připojení by vás měla navigovat směrem k opravě.

Jak zadat IP adresu do routeru?

Pro přihlášení se do ADSL modemu nebo routeru, připojte prosím kabel do portu LAN v routeru a druhou koncovku kabelu do síťové karty Vašeho počítače. Pak si otevřete webový prohlížeč (doporučujeme Internet Explorer) a zadejte výchozí IP adresu.

By Marigold

Jak se dostanu na modem? :: Jak otevřít složku po spuštění?
Užitečné odkazy