Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Doménou A Ip Adresou?

Jaký je rozdíl mezi doménou a IP adresou?

Systém DNS umožňuje přiřadit k číselné IP adrese určité symbolické jméno, takzvané doménové jméno, které si uživatelé snadno zapamatují a často jej dokáží intuitivně napsat například do webového prohlížeče.

Přečtěte si více

Jak zjistit IP adresu z doménového jména?

Zjištění IP adresy domény na Windows

Stiskněte na klávesnici win+R a do zobrazeného textového pole zadejte cmd. Zobrazí se Vám černá příkazová řádka, kam napište ping mezera doména. Tedy například: ping eshopsystem.cz a stiskněte enter. Následně se Vám zobrazí IP adresa dané domény (serveru).
Jak zjistit kde je hosting? V administrativním kontaktu je většinou uveden někdo, kdo se o doménu prakticky stará (např. správce webu, agentura nebo hostingová společnost). Pokud potřebujete v registru upravit jakékoliv údaje u své domény, obraťte se na Určeného registrátora.

Pokud jde o to, jak zjistit platnost domény?

Den expirace domény je možné zjistit ve WHOIS databázi centrálního registru CZ. NIC (www.nic.cz). Stačí pouze zadat jméno domény do pole pro vyhledávání. Datum expirace je uveden ve výpisu detailu domény. Co je potreba k prevodu domény? K provedení převodu budeme potřebovat tzv. Auth-info kód domény (neboli heslo pro převod). Získáte jej od současného správce či registrátora domény, nebo pomocí formuláře na stránkách na stránkách CZ. NIC.

Co znamená přeregistrovat doménu?

Při přeregistraci CZ domény se mění její registrátor, tj. poskytovatel, kterému platíte za registraci, provoz a prodloužení domény. Nedochází k žádným jiným změnám – zůstává majitel, DNS servery a její platnost (datum expirace). Přeregistrace je zdarma. Jak nastavit DNS zaznam? Jak DNS záznamy nastavit?

  1. Přihlaste se do Zákaznického centra.
  2. Přejděte do sekce správy domén (Domény (Přehled domén) / Detail domény).
  3. Klikněte na možnost DNS záznamy.
  4. Přidat DNS záznam můžete výběrem typu záznamu a vyplněním požadované hodnoty.

Lidé se také ptají, jak zjistit reverzní záznam?

IP adresa, ze které se mailserver připojuje, k ostatním SMTP serverům musí mít PTR záznam a A/AAAA záznam, které na sebe vzájemně ukazují. Reverzní PTR záznam IP adresy ukazuje na "jméno". A/AAAA záznam je jméno, které ukazuje na IP adresu. Jedna IP adresa nebo A/AAAA záznam může mít více hodnot. Jak správně nastavit MX záznam? MX záznamy

  1. Přihlaste se do administrace hostingu domény.
  2. Přejděte do nastavení DNS záznamůKde u registrátorů hledat nastavení změny DNS záznamů
  3. Nastavte nové MX záznamyVložením nových dat dojde k ověření domény na poštovních serverech.Požadované MX záznamydata. typ. prio.

Co je doména 1 řadu?

Doména prvního řádu se řadí na nejvyšší úroveň adresy vašeho webu. Často najdete pro doménu prvního řádu označení TLD – Top-Level-Domain. Pro Českou republiku je TLD . CZ, pro Slovensko .

By Viquelia Corbett

Jak vypnout proxy na PC? :: Co je to doména?
Užitečné odkazy