Domovská stránka > K > Kde Poslouchat Hudbu Ve Vysoké Kvalitě?

Kde poslouchat hudbu ve vysoké kvalitě?

Kde poslouchat hudbu FLAC

  • AIMP. Vývojář: Artem Izmailov. Cena: Volný, uvolnit.
  • VLC pro Android. Vývojář: Videolabs. Cena: Volný, uvolnit.
  • foobar2000. Vývojář: Rezolutní Cena: Volný, uvolnit.
  • Primephonic - streamování klasické hudby. Vývojář: Primephonic. Cena: Volný, uvolnit.

Přečtěte si více

Co je to FLAC?

FLAC (Free Lossless Audio Codec) je otevřený, zvukový, bezztrátový kodek. Používá lineární predikci pro konverzi zvukových vzorků do série malých čísel (tzv. Jak poznat kvalitní MP3? Velikost Mb u formátu Mp3 je zhruba 10% (pokud měl Wav 10Mb, Mp3 má po kompresi 1Mb); u formátu Flac se v kompresi dostáváme na zhruba 60% původní velikosti při zachování kvality hudby. Z tohoto důvodu je formát Flac v dnešní době daleko přínosnější pro kvalitní poslech hudby nežli formát Mp3.

Kde stahovat hudbu ve vysoké kvalitě?

Kde ale hudbu v tomto formátu ideálně nakupovat? Na rozdíl od nákupu klasických MP3 souborů je trh s hudbou ve formátu FLAC i díky rozmachu streamovacích služeb stále poměrně malý. Ze zahraničních serverů používáme nejčastěji Bandcamp. Jako dvojku bychom doporučili celkem nenápadný obchod Tidal Store. Když to vezmeme v úvahu, kde prehravat hudbu? Kromě desktopové či mobilní aplikace (v klasické nebo Lite verzi) vám Spotify bude hrát i přes webové rozhraní. Kromě hudby se Spotify zaměřuje i na podcasty – ty si získávají stále větší oblibu. Lze je přehrávat dokonce i s videem, v obsáhlé databázi najdete také mnoho českých pořadů.

Kde poslouchat pisnicky?

Vybrali jsme pro vás místa, kde lze hudbu poslouchat zdarma a legálně:

  • Spotify. Nelze nezmínit jednoho z největších hráčů v tomto oboru.
  • iTunes. Možná o tom nevíte, ale i v iTunes najdete spoustu hudby k práci zdarma.
  • SomaFM. Klasika v poslechu hudby zdarma.
  • Mixcloud.
Jaký je rozdíl mezi FLAC a MP3? Už samotný formát MP3 nabízíme v tak vysokém datovém toku (320 kbps), kdy se může zdát rozdíl mezi oběma formáty jen minimální. Faktem však zůstává, že i když je MP3 ochuzeno pouze o informace, které neslyšíme nebo běžně subjektivně nevnímáme, formát FLAC je obsahuje, a při jeho poslechu je vnímáme podvědomě.

Jaký FLAC přehrávač?

Jaký je nejlepší přehrávač FLAC pro Windows PC?

  1. Hudba Groove. Když vestavěný přehrávač Windows 10 Media Player podporuje soubory FLAC, nemusíte se nikam dívat.
  2. VLC Media Player.
  3. Foobar2000.
  4. Přehrávač 5K.
  5. GOM Player.
  6. Pot Player.
  7. Winamp.
  8. KMPlayer.
Jak přehrát soubor FLAC? Jak otevřít soubor FLAC

Přehrávání souborů FLAC například v programu Windows Media Player vyžaduje balíček kodeků, jako je plugin Xiph OpenCodec. Bezplatný nástroj Fluke lze na Macu použít k přehrávání souborů FLAC v iTunes. Mezi další přehrávače FLAC patří GoldWave, VUPlayer, aTunes a JetAudio.

Lidé se také ptají, jak poznat kvalitní zvuk?

Obecně platí, že vyšší bitová hloubka znamená vyšší kvalitu zvuku a rovněž větší velikost souboru. Formát Hi-Res Audio má bitovou hloubku minimálně 24 bitů a vzorkovací frekvenci 96 kHz nebo vyšší. Digitální zvuk prochází kodérem / dekodérem, zkráceně „kodekem“.

By Proffitt

Jaký je rozdíl mezi FLAC a MP3? :: Co to je cloud?
Užitečné odkazy