Domovská stránka > C > Co To Znamená Ppc?

Co to znamená PPC?

PPC je zkratka anglického Pay per Click, tedy platí se zde za proklik na vaši cílovou stránku. Platíte za každého člověka, kterého vaše reklama zaujme a kliknutím na reklamu se dostane na váš web. Tím se PPC reklama odlišuje od jiných nástrojů.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, jak funguje ppc?

Zkratka PPC, která znamená “pay per click”, ale označuje pouze model platby, tedy reklamu placenou za proklik. Takže když někomu poskytnete možnost umístit jeho reklamu (například ve formě banneru) na váš blog a on vám bude platit za proklik na svou stránku, je to taky PPC. Co je to PPC specialista? PPC specialista je odborník na PPC (pay per click) reklamu. Nejčastěji se jedná o reklamu ve Facebooku (a Instagramu), Google Ads a skliku. Při výběru PPC specialisty doporučujeme klást důraz na hodnocení, které mu udělili předchozí kupující.

Co je nejdůležitější při optimalizaci kampaně ve vyhledávačích?

Nápady na optimalizaci:

Možná cílíte na špatné klíčové slova, zkontrolujte si vyhledávací dotazy. Zvažte své cíle nabídek a rozpočty, abyste rozšířili svůj dosah na širší publikum. Zkontrolujte reklamy, zda v nich komunikujete správné sdělení.
Lidé se také ptají, jak vypadá ppc reklama? PPC doslova znamená pay per click, tedy reklamu s platbou za proklik. V praxi se jedná o reklamu na internetu, za kterou platíte až poté, co na ni někdo klikne a dostane se na váš web. Největšími PPC systémy v Česku jsou Google Ads (dříve Google AdWords) a Seznam Sklik.

Jak zacit s PPC?

Jak začít? PPC vyžaduje praxi. Na internetu najdete spoustu článků, existují školení, přednášky, webináře, ale dokud to nezačnete reálně dělat, neumíte nic. Potřebujete vidět, jak to reálně funguje, pochopit princip. Jak na PPC reklamy? Zcela jednoduše: v PPC systémech platíte za proklik reklamy. Dva hlavní PPC systémy, které v České republice používá většina inzerentů, jsou Google AdWords a Seznam Sklik. Na principu platby za proklik funguje také reklama na Facebooku, český Etarget či systémy pro real time bidding.

Pokud jde o to, proč ppc reklama?

Zaplatíte pouze za klik, tedy za uživatele, kterého vaše reklama skutečně zaujala. PPC bannery generují velmi levné imprese, cena za tisíc zobrazení se pohybuje maximálně v řádech korun. Lze je proto využít i ke kampaní na podporu značky. Tak kolik reklam by mělo být zahrnuto do jedné reklamní sestavy? Aby se reklama rozjela, je potřeba vytvořit alespoň jednu reklamní sestavu, jednu reklamu a přidat alespoň jedno klíčové slovo. Ve většině případů si s tím samozřejmě nevystačíte.

Tak jak optimalizovat ppc kampaně?

Jak optimalizovat vaši PPC kampaň?

  1. Vylučování vyhledávacích (nerelevantních) dotazů
  2. Vytváření nových – specifičtějších reklamních sestav.
  3. Použití více reklam a jejich testování – A/B testování
  4. Vypnutí prodělečných reklamních sestav.
  5. Analýza konkurentů aneb jak to dělají ti druzí?

By Enrica Soberanis

Jak používat QR? :: Co znamená voděodolnost IP68 u hodinek?
Užitečné odkazy