Domovská stránka > J > Jak Funguje Ppc?

Jak funguje PPC?

Zkratka PPC, která znamená “pay per click”, ale označuje pouze model platby, tedy reklamu placenou za proklik. Takže když někomu poskytnete možnost umístit jeho reklamu (například ve formě banneru) na váš blog a on vám bude platit za proklik na svou stránku, je to taky PPC.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, jak vypadá ppc reklama?

PPC doslova znamená pay per click, tedy reklamu s platbou za proklik. V praxi se jedná o reklamu na internetu, za kterou platíte až poté, co na ni někdo klikne a dostane se na váš web. Největšími PPC systémy v Česku jsou Google Ads (dříve Google AdWords) a Seznam Sklik. Jak zacit s PPC? Jak začít? PPC vyžaduje praxi. Na internetu najdete spoustu článků, existují školení, přednášky, webináře, ale dokud to nezačnete reálně dělat, neumíte nic. Potřebujete vidět, jak to reálně funguje, pochopit princip.

Lidé se také ptají, proč ppc reklama?

Zaplatíte pouze za klik, tedy za uživatele, kterého vaše reklama skutečně zaujala. PPC bannery generují velmi levné imprese, cena za tisíc zobrazení se pohybuje maximálně v řádech korun. Lze je proto využít i ke kampaní na podporu značky. Může se také zeptat, jak na ppc reklamy? Zcela jednoduše: v PPC systémech platíte za proklik reklamy. Dva hlavní PPC systémy, které v České republice používá většina inzerentů, jsou Google AdWords a Seznam Sklik. Na principu platby za proklik funguje také reklama na Facebooku, český Etarget či systémy pro real time bidding.

Kolik reklam by mělo být zahrnuto do jedné reklamní sestavy?

Aby se reklama rozjela, je potřeba vytvořit alespoň jednu reklamní sestavu, jednu reklamu a přidat alespoň jedno klíčové slovo. Ve většině případů si s tím samozřejmě nevystačíte. Lidé se také ptají, jakou velkou výhodu mají obsahové reklamy? Reklamy v obsahové síti jsou zobrazovány uživatelům, kteří sem přišli vyhledat konkrétní řešení. Je zde tedy veliká pravděpodobnost konverze. Další velkou výhodou jsou nízké náklady. PPC reklama, která je zobrazována v obsahové síti, je totiž levná.

Můžete se také zeptat, co je to bannerová reklama?

Banner (anglicky „prapor“, „plakát“, česky se někdy označuje jako reklamní proužek) je druh reklamy používaný na WWW stránkách, či v softwarových aplikacích. Jedná se o zpravidla obdélníkový obrázek či animaci, případně interaktivní grafiku zobrazenou nejčastěji poblíž okraje obrazovky. Co je to obsahová reklama? Obsahové kampaně zobrazují vizuálně zajímavé reklamy v Obsahové síti Google. Obsahová síť vám pomáhá oslovovat lidi ve chvíli, kdy procházejí miliony webů, aplikací a služeb od společnosti Google (například YouTube a Gmail). Obsahová kampaň je jedním z typů kampaní dostupných v Google Ads.

Co při plánování obsahové reklamy chápeme pod pojmem umístění?

Umístění: Definice

  • Umístění může mít několik podob, například celý web, určité stránky webu, jedna reklamní jednotka nacházející se na určité stránce, video, aplikace pro mobilní telefon atd.
  • Konkrétní umístění můžete vybrat nastavením cílení na umístění.

By Nixon

Jak vytvořit PPC? :: Co je to footer?
Užitečné odkazy