Domovská stránka > J > Jak Delime Diody?

Jak Delime diody?

Dělení diod

  1. Hrotová dioda – historicky nejstarší typ polovodičových diod, Základ krystalky.
  2. Plošná dioda.
  3. Schottkyho dioda – Nevyužívá P-N přechodu, ale přechodu kov-polovodič
  4. elektronka. dvojitá dioda – elektronka pro dvoucestné usměrnění Spínací dioda – 0,1 až 0,2 V. Usměrňovací dioda – 0,5 V.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, co je to zenerova dioda?

Zenerova dioda neboli referenční dioda je polovodičová součástka s PN přechodem, která se v elektrických obvodech užívá především v zapojení ke stabilizaci napětí. Jméno nese po svém vynálezci, Clarenci Zenerovi. Co je Varikap? Kapacitní dioda (varikap, varaktor) je speciální dioda sloužící jako napětím řízený kondenzátor. Tato dioda se využívá v závěrném směru a lze si ji představit jako rovinný kondenzátor.

Může se také zeptat, co je usměrňovací dioda?

Usměrňovací dioda. Velmi rozšířená aplikace přechodu PN je usměrňovací dioda. Je to dioda, u níž se využívá právě vlastnosti přechodu PN, že při polaritě přiloženého napětí v propustném směru proud diodou teče a v opačné polaritě je proud diodou velmi malý a často se dá zanedbat. A další otázka, na čem závisí barva ledky? Barva je ovlivněna tím, jaký polovodič v LED diodě je. Výsledná barva závisí na uvolněných fotonech – modré světlo vzniká uvolňováním vysoké energie, červené světlo naopak uvolňováním energie nízké. LED diody jsou monochromatické – vyzařují pouze jedno světlo (dominantní vlnovou délku).

Lidé se také ptají, jak funguje led technologie?

LED technologie je založena na optoelektrickém jevu polovodiče (diody) při průchodu elektrickým proudem. Dioda je polovodičová součástka, která propustí elektrický proud pouze jedním směrem. Tento jev se již desítky let využíval pro signalizaci (LED diody, kontrolky atd.). Jaké napětí pro LED diody? Napětí LED diod se liší podle každé LED diody, zpravidla platí, že se pohybuje kolem 1,5-3,5V ale to je veliké rozpětí a proto se na hodnotu napětí LED diody podívejte při nakupování.

Můžete se také zeptat, jak ovládat led pásky?

Ovládání LED pásky

Většinou jsou pásky ovládány dálkovými ovladači, pomocí kterých si můžete zapnout/vypnout LED pásek, nastavit si intenzitu světla a v případě použití RGB pásky si změnit i barvu světla. Další možností jak LED pásky ovládat, je mít již připravenou elektroinstalaci a např.
A další otázka, jak ztlumit led světlo? Většina stmívačů pro LED žárovky má však kapacitní zátěž, proto se pro jejich stmívání hodí univerzální stmívač nebo stmívač ovládající kapacitní zátěže. Praktické zkušenosti říkají, že za vhodnější jsou považovány takové stmívače, které ke svému zapojení potřebují i nulový vodič.

Jak vybrat stmívač?

Pro maximální kompatibilitu je vhodné zvolit R,L,C stmívač a patřičně ho nastavit dle používaných světelných zdrojů. Důležitým parametrem stmívačů je maximální, ale i minimální zátěž. Kvůli omezení minimální úrovně je třeba stmívače dobře nadimenzovat a následně dobře vybrat.

By Landau Oakeson

Na co se pouzivaji diody? :: Co je to LED světlo?
Užitečné odkazy